13:16
12/3
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ... ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

Η ΑΕΚ ξεπερνά το τελευταίο εμπόδιο για το γήπεδο! Ολες οι λεπτομέρειες

Τα υψόμετρα της έκτασης των 29.121 τ.μ., η οποία προορίζεται για την «Αγιά Σοφιά» είναι... το τελευταίο εμπόδιο που προσπαθεί να ξεπεράσει η ΑΕΚ. Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλος αρνείται να τα δώσει προκειμένου να τελειώσει η «Ενωση» με το θέμα της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης και να προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου. Το ξεκαθάρισε και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η αδιαλλαξία του αναγκάζει τους «κιτρινόμαυρους» να συνεχίσουν τη... διαδρομή τους προς την «Αγιά Σοφιά» προχωρώντας προς τη μοναδική εναλλακτική τους λύση, η οποία δεν είναι άλλη από μία σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Τα υψόμετρα της έκτασης των 29.121 τ.μ., η οποία προορίζεται για την «Αγιά Σοφιά» είναι... το τελευταίο εμπόδιο που προσπαθεί να ξεπεράσει η ΑΕΚ. Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλος αρνείται να τα δώσει προκειμένου να τελειώσει η «Ενωση» με το θέμα της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης και να προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου. Το ξεκαθάρισε και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η αδιαλλαξία του αναγκάζει τους «κιτρινόμαυρους» να συνεχίσουν τη... διαδρομή τους προς την «Αγιά Σοφιά» προχωρώντας προς τη μοναδική εναλλακτική τους λύση, η οποία δεν είναι άλλη από μία σχετική νομοθετική ρύθμιση, όπως αναφέραμε πριν από μία εβδομάδα.

Τα ύψη της περιοχής σχετίζονται και με την υπογειοποίηση της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Η Περιφέρεια έχει εγκρίνει τα υψόμετρα της προμελέτης του έργου. Ομως, η απάντηση που έδωσε ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ήταν ότι απαιτείται η τελική μελέτη για να εγκρίνει τα ύψη.

Ωστόσο, για να προκύψει η τελική μελέτη του έργου απαιτείται η έκδοση της άδειάς του. Αυτό είναι το κώλυμα που προκαλεί την καθυστέρηση στις εξελίξεις του γηπέδου, καθώς η Ενωση έχει κλείσει όλες τις άλλες εκκρεμότητες νομότυπα. «Ο φάκελος αδείας για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι έτοιμος από τις 15.01.2017! Η άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί, επειδή ο Δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια!», έγραψε σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος επανειλημμένα τονίζει ότι δεν είναι αυτός που καθυστερεί την Ενωση και πως η ΑΕΚ μπορεί να συνεχίσει τις ενέργειές της για το γήπεδο. Ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος απλώς γνωμοδοτεί για τα ύψη.

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά οι δήμοι γνωμοδοτούν ή είναι αυτοί δίνουν την υψομετρική έγκριση για να εκδοθεί ακολούθως μια οικοδομική άδεια, συνομιλήσαμε με έναν εκ των δημάρχων της Αττικής.

«Οχι, δεν γνωμοδοτούμε για τα ύψη. Εμείς είμαστε αυτοί που τα δίνουν. Είναι αρμοδιότητα της τεχνικής υπηρεσίας των δήμων αυτή», απάντησε δήμαρχος ενός εκ των γειτονικών περιοχών στη Ν. Φιλαδέλφεια, ο οποίος δεν θέλησε να γίνει γνωστό το όνομά του προκειμένου να αποφύγει αντιπαραθέσεις στην ΚΕΔΕ και να μην ταλαιπωρηθεί για ένα θέμα που δεν τον αφορά. Στην ουσία δηλαδή διαψεύδεται ο κ. Βασιλόπουλος.

Η εναλλακτική της ΑΕΚ είναι να κινηθεί μέσω της Περιφέρειας και μαζί με την κυβέρνηση να βρει τον ασφαλέστερο νομικά τρόπο για να παρακαμφθεί ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και να ξεπεραστεί το κώλυμα που καθυστερεί τα σχέδιά της για το γήπεδο. Στόχος τους είναι να βρεθεί μια φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα σχετίζεται με υψηλής επένδυσης έργα, αποκλειστικά. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατευθούν παράλληλα και οι δήμοι και δεν θα τους αφαιρεθεί η αρμοδιότητα της υψομετρικής έγκρισης. Η Περιφέρεια, η ΠΑΕ και το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή γι' αυτό το σκοπό και αναμένεται μέχρι το Πάσχα να έχει βρεθεί η λύση.

Πιθανή η τοποθέτηση Μελισσανίδη

Υπάρχει ακόμη η σκέψη να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει για να αναλύσει ή να ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ θα ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο και θα προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την «Αγιά Σοφιά». Δεν σκοπεύει να μπει στη διαδικασία αντιπαράθεσης με τον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας, καθώς πλέον συνεχίζει χωρίς να τον περιμένει...

Στην ΠΑΕ ανέφεραν: «Εχουμε τελειώσει οριστικά με το θέμα του Βασιλόπουλου. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο και δεν πρόκειται να περιμένουμε κάποια εξέλιξη από την πλευρά του Δήμου. Παράλληλα, συγκριτικά με τον αρχικό σχεδιασμό, μειώσαμε το ύψος του γηπέδου κατά δύο μέτρα, όπως ζήτησε το ΚΕΣΑ. Τα πάντα είναι έτοιμα και απομένει αυτό το τυπικό χαρτί για να προχωρήσουμε με το γήπεδο».

Η Ενωση μπορεί να πάρει την υψομετρική έγκριση από την Περιφέρεια, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος, με τον οποίο συνομιλήσαμε και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αυτή την... παράκαμψη της την επιτρέπει ο προηγούμενος Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός της χώρας που άλλαξε το 2013. Σε αυτόν αναφερόταν ότι όταν οι Δήμοι δεν εκδίδουν άδειες, η αρμοδιότητα αυτή μεταφέρεται στη νομαρχία. Ο νέος κανονισμός δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, αλλά επίσης δεν καταργείται και ο προηγούμενος.

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο στην ΠΑΕ σκέπτονται το ενδεχόμενο να προσβάλλει την έγκριση ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας και επιθυμούν να είναι απολύτως καλυμμένοι νομικά, προκειμένου να αποφύγουν νέες καθυστερήσεις. Γι' αυτό θα περιμένουν τη νομοθετική ρύθμιση και έπειτα θα συνεχίσουν με την έκδοση της άδειας.

Μ. ΚΑΟΥΚΗ 


 

[ Online ]
ΜΟΙΡΑΣΤΕ
00:59

Ατζέντα

Η ατζέντα της Κυριακής [30/4]

00:39

Στίβος

Η Φλωρεντία δεν έφερε γούρι στην Υφαντίδου

00:20

Χάντμπολ

Το απόλυτο η Νέα Ιωνία στην κανονική περίοδο

00:07

Ιταλία

Εκοψαν στη μέση το καρπούζι Τορίνο και Σαμπντόρια [vid]

23:50

Χάντμπολ

Ακόμα πιάνει πέναλτι ο Τσιλιμάρης

23:48

Basket League Stoiximan.gr

Πρώτη φορά άρχισε με νίκη ο Άρης κόντρα στον ΠΑΟΚ

23:43

Champions League

Στην κορυφαία πεντάδα ο Μπόγρης!

23:40

Ισπανία

Ο Σουάρες «καθάρισε» την Εσπανιόλ! [vids]

23:28

PHOTOS

Απόλυτα κυρίαρχες οι «ερυθρόλευκες» [pics]

23:22

Superleague - ΑΕΚ

Γιόχανσον: «Περίμενα τον Παναθηναϊκό στον τελικό»

23:22

A1 Γυναικών

Θρήνος στο ελληνικό βόλεϊ, «έφυγε» η Άννα Ξερικού

23:15

SENTRAGOAL NETWORKS

Πτώση αεροπλάνου στην Κούβα: Πληροφορίες για 39 νεκρούς!

23:04

Basket League Stoiximan.gr

Τα εκτενή highlights του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης [vid]

23:04

Ποδόσφαιρο

Η ασίστ της δεκαετίας [vid]

22:54

Υγρός Στίβος

Αβραμίδου: «Δεν μας άφησαν να χάσουμε τίμια»

22:53

Basket League Stoiximan.gr - Αρης

Πρίφτης: «Είχαμε τόσο άγχος που... δεν βλέπαμε μπροστά μας»

22:46

Πορτογαλία

Πλησιάζει στον τίτλο η Μπενφίκα!

22:44

Basket League Stoiximan.gr - ΠΑΟΚ

Μαρκόπουλος: «Κακό παιχνίδι...»

22:44

SENTRAGOAL NETWORKS

Απίθανη είσοδος κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σούδας - Δείτε το βίντεο [vds]

22:39

Αλλα αθλήματα

«Χρυσός» ο Τσιπούνης στο 2nd WTF Presidents Cup Europe [pics]

22:24

Volleyleague

Σωτηρία θρίλερ της Παναχαϊκής!

22:23

Ποδόσφαιρο

«Καψούρα» με την ΑΕΚ ο Αραούχο! [vid]

22:03

Ξένα Πρωταθλήματα

Σαρωτική η Μπαρτσελόνα του Μπαρτζώκα, πάντα πρώτη η Βαλένθια

22:01

Κύπρος

Νικήτρια σε ματς με... τρύπιες άμυνες οι Ανόρθωση [vds]

21:54

Αγγλία

Είπε αντίο στην Premier η Σάντερλαντ, εξασφάλισε την παραμονή η Μπέρνλι [vds]

21:39

A1 Γυναικών

Γυναίκες από χρυσάφι!

21:33

Superleague

Ο «αστερίσκος» της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής

21:30

Γερμανία

Πρωταθλήτρια με... «εξάρα» η Μπάγερν! [vid]

21:29

Superleague - Πανιώνιος

Νικηφόρα θέλει να κλείσει την κανονική περίοδο ο Πανιώνιος

21:27

Ξένα Πρωταθλήματα

Ο Ραντόσεβιτς γλίτωσε τη Μπάμπεργκ

21:21

Basket League Stoiximan.gr

Προβάδισμα 4άδας ο Άρης με Σίμτσακ και το... φάντασμα του Παλέ! [vid]

21:17

Αλλα Σπορ

ΣΟΚ: Άφησε ξερό με μια μπουνιά τον διαιτητή [vid]

21:11

SENTRAGOAL NETWORKS

Νεκρή η αγνοούμενη Μαρία Ιατρού - Το αυτοκίνητο βρέθηκε στη θάλασσα [photos]

21:08

Superleague - Παναιτωλικός

Χωρίς 6 κόντρα στον Ολυμπιακό

20:54

Superleague - Λάρισα

Στη Λεωφόρο κλείνει η σεζόν για την ΑΕΛ

20:42

Superleague - ΠΑΟΚ

Με αναγκαστικές αλλαγές κόντρα στους «Φαίακες»

20:38

Α2 Ανδρών

Έχασε ο Ηρακλής, τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με Πανιώνιο και Δούκα!

20:37

SENTRAGOAL NETWORKS

Survivor: Αυτές είναι οι νέες κλίκες στο παιχνίδι μετά την ένωση

20:29

Superleague - Ατρόμητος

Γιορτή στο Περιστέρι

20:25

Αγγλία

Στον... αέρα η παραμονή της Νότιγχαμ!