13:16
12/3
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ... ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

Η ΑΕΚ ξεπερνά το τελευταίο εμπόδιο για το γήπεδο! Ολες οι λεπτομέρειες

Τα υψόμετρα της έκτασης των 29.121 τ.μ., η οποία προορίζεται για την «Αγιά Σοφιά» είναι... το τελευταίο εμπόδιο που προσπαθεί να ξεπεράσει η ΑΕΚ. Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλος αρνείται να τα δώσει προκειμένου να τελειώσει η «Ενωση» με το θέμα της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης και να προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου. Το ξεκαθάρισε και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η αδιαλλαξία του αναγκάζει τους «κιτρινόμαυρους» να συνεχίσουν τη... διαδρομή τους προς την «Αγιά Σοφιά» προχωρώντας προς τη μοναδική εναλλακτική τους λύση, η οποία δεν είναι άλλη από μία σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Τα υψόμετρα της έκτασης των 29.121 τ.μ., η οποία προορίζεται για την «Αγιά Σοφιά» είναι... το τελευταίο εμπόδιο που προσπαθεί να ξεπεράσει η ΑΕΚ. Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλος αρνείται να τα δώσει προκειμένου να τελειώσει η «Ενωση» με το θέμα της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης και να προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου. Το ξεκαθάρισε και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η αδιαλλαξία του αναγκάζει τους «κιτρινόμαυρους» να συνεχίσουν τη... διαδρομή τους προς την «Αγιά Σοφιά» προχωρώντας προς τη μοναδική εναλλακτική τους λύση, η οποία δεν είναι άλλη από μία σχετική νομοθετική ρύθμιση, όπως αναφέραμε πριν από μία εβδομάδα.

Τα ύψη της περιοχής σχετίζονται και με την υπογειοποίηση της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Η Περιφέρεια έχει εγκρίνει τα υψόμετρα της προμελέτης του έργου. Ομως, η απάντηση που έδωσε ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ήταν ότι απαιτείται η τελική μελέτη για να εγκρίνει τα ύψη.

Ωστόσο, για να προκύψει η τελική μελέτη του έργου απαιτείται η έκδοση της άδειάς του. Αυτό είναι το κώλυμα που προκαλεί την καθυστέρηση στις εξελίξεις του γηπέδου, καθώς η Ενωση έχει κλείσει όλες τις άλλες εκκρεμότητες νομότυπα. «Ο φάκελος αδείας για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι έτοιμος από τις 15.01.2017! Η άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί, επειδή ο Δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια!», έγραψε σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος επανειλημμένα τονίζει ότι δεν είναι αυτός που καθυστερεί την Ενωση και πως η ΑΕΚ μπορεί να συνεχίσει τις ενέργειές της για το γήπεδο. Ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος απλώς γνωμοδοτεί για τα ύψη.

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά οι δήμοι γνωμοδοτούν ή είναι αυτοί δίνουν την υψομετρική έγκριση για να εκδοθεί ακολούθως μια οικοδομική άδεια, συνομιλήσαμε με έναν εκ των δημάρχων της Αττικής.

«Οχι, δεν γνωμοδοτούμε για τα ύψη. Εμείς είμαστε αυτοί που τα δίνουν. Είναι αρμοδιότητα της τεχνικής υπηρεσίας των δήμων αυτή», απάντησε δήμαρχος ενός εκ των γειτονικών περιοχών στη Ν. Φιλαδέλφεια, ο οποίος δεν θέλησε να γίνει γνωστό το όνομά του προκειμένου να αποφύγει αντιπαραθέσεις στην ΚΕΔΕ και να μην ταλαιπωρηθεί για ένα θέμα που δεν τον αφορά. Στην ουσία δηλαδή διαψεύδεται ο κ. Βασιλόπουλος.

Η εναλλακτική της ΑΕΚ είναι να κινηθεί μέσω της Περιφέρειας και μαζί με την κυβέρνηση να βρει τον ασφαλέστερο νομικά τρόπο για να παρακαμφθεί ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και να ξεπεραστεί το κώλυμα που καθυστερεί τα σχέδιά της για το γήπεδο. Στόχος τους είναι να βρεθεί μια φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα σχετίζεται με υψηλής επένδυσης έργα, αποκλειστικά. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατευθούν παράλληλα και οι δήμοι και δεν θα τους αφαιρεθεί η αρμοδιότητα της υψομετρικής έγκρισης. Η Περιφέρεια, η ΠΑΕ και το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή γι' αυτό το σκοπό και αναμένεται μέχρι το Πάσχα να έχει βρεθεί η λύση.

Πιθανή η τοποθέτηση Μελισσανίδη

Υπάρχει ακόμη η σκέψη να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει για να αναλύσει ή να ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ θα ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο και θα προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την «Αγιά Σοφιά». Δεν σκοπεύει να μπει στη διαδικασία αντιπαράθεσης με τον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας, καθώς πλέον συνεχίζει χωρίς να τον περιμένει...

Στην ΠΑΕ ανέφεραν: «Εχουμε τελειώσει οριστικά με το θέμα του Βασιλόπουλου. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο και δεν πρόκειται να περιμένουμε κάποια εξέλιξη από την πλευρά του Δήμου. Παράλληλα, συγκριτικά με τον αρχικό σχεδιασμό, μειώσαμε το ύψος του γηπέδου κατά δύο μέτρα, όπως ζήτησε το ΚΕΣΑ. Τα πάντα είναι έτοιμα και απομένει αυτό το τυπικό χαρτί για να προχωρήσουμε με το γήπεδο».

Η Ενωση μπορεί να πάρει την υψομετρική έγκριση από την Περιφέρεια, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος, με τον οποίο συνομιλήσαμε και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αυτή την... παράκαμψη της την επιτρέπει ο προηγούμενος Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός της χώρας που άλλαξε το 2013. Σε αυτόν αναφερόταν ότι όταν οι Δήμοι δεν εκδίδουν άδειες, η αρμοδιότητα αυτή μεταφέρεται στη νομαρχία. Ο νέος κανονισμός δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, αλλά επίσης δεν καταργείται και ο προηγούμενος.

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο στην ΠΑΕ σκέπτονται το ενδεχόμενο να προσβάλλει την έγκριση ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας και επιθυμούν να είναι απολύτως καλυμμένοι νομικά, προκειμένου να αποφύγουν νέες καθυστερήσεις. Γι' αυτό θα περιμένουν τη νομοθετική ρύθμιση και έπειτα θα συνεχίσουν με την έκδοση της άδειας.

Μ. ΚΑΟΥΚΗ 


 

[ Online ]
ΜΟΙΡΑΣΤΕ
15:41

SENTRAGOAL NETWORKS

Απεργία στον εκδοτικό όμιλο «Πήγασος»

15:31

SENTRAGOAL NETWORKS

Εργαζόμενοι στον «Πήγασο»: Να κρατηθούν στη ζωή οι ιστορικές εφημερίδες του ομίλου

17:59

SENTRAGOAL NETWORKS

Απεργία στον Πήγασο μέχρι το πρωί της Τετάρτης

17:57

Superleague - ΠΑΟΚ

Το αφιέρωμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Γλύκο [vids]

17:52

Basket League Stoiximan.gr - ΑΕΚ

Στην εθνική Βοσνίας, Μιλόσεβιτς και Άτιτς

17:51

Superleague - ΠΑΟΚ

Τα μηνύματα του Ενρίκε στον ΠΑΟΚ [pics]

17:46

Αλλες Ειδήσεις

Αυτοί διεκδικούν το Μουντομπάσκετ του 2023

17:43

Άλλες Ειδήσεις

Επαναληπτική Γ.Σ. στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

17:37

Superleague - Παναθηναϊκός

Ουζουνίδης για Αλαφούζο, παίκτες, μπάτζετ, μεταγραφές, κόσμο, μπάσκετ και... Ομπράντοβιτς

17:25

Ποδόσφαιρο

Για φραστική επίθεση Αθανασιάδη σε Σαραβάκο μιλάει ο Παναθηναϊκός

17:21

Superleague - ΑΕΚ

Το μήνυμα του Αραούχο στους συμπαίκτες του

17:17

SENTRAGOAL NETWORKS

Διάσημοι που έχουν κάνει το ντεμπούτο τους σε ταινίες πορνό [photos]

16:58

Αλλα πρωταθλήματα

Στον πάγκο της Ζενίτ ο Μαντσίνι

16:47

Superleague - ΠΑΟΚ

Συνεχίζει δανεικός στην Μπεϊτάρ ο Σαμπό

16:35

SENTRAGOAL NETWORKS

«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»: Ανακαλύψτε τα ίχνη στο πρώτο τρέιλερ

16:09

Basket League Stoiximan.gr - Ολυμπιακός

Με Σπανούλη πάει στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

15:52

Αγγλία

Αποκάλυψη Ραϊόλα: «Ο Ιμπραϊμοβιτς θέλει να συνεχίσει στην Γιουνάιτεντ»

15:51

Υγρός Στίβος

Δύο αγωνιστικές χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός

15:38

Εθνικές ομάδες

Σπανού: «Να μην μας ξεγράφουν»

15:33

Χάντμπολ

Ο Γραμματικός στο «τιμόνι» της ΑΕΚ

15:32

Superleague - Παναθηναϊκός

Τέλος ο Λέτο από τον Παναθηναϊκό

14:37

SENTRAGOAL NETWORKS

Ξαφνικός χωρισμός για την Ντορέττα Παπαδημητρίου

14:23

Αγγλία

Ρεκόρ μεταγραφής τερματοφύλακα με τον Εντερσον

13:57

Superleague - ΑΕΚ

Χιμένεθ για την παραμονή του: «Έχουμε συμφωνήσει, μένουν 1-2 πραγματάκια»

13:50

SENTRAGOAL NETWORKS

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Μητσοτάκη - Ηθελε να βγει μετά θάνατον

13:33

Αγγλία

Αγουέρο: «Παραμένω στη Μάντσεστερ Σίτι»

13:08

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Η προσοχή σε Σκανδιναβία και Ν. Αμερική

13:00

Εθνικές ομάδες

Πέντε νέα πρόσωπα εν όψει Βοσνίας

12:51

Αλλα αθλήματα

To 7o Motor Festival παίρνει «φωτιά» πριν την αυριανή αυλαία (vds)

12:38

Champions League

Παρά... ένα 500 η Ρεάλ. Ποια είναι η μοναδική ομάδα που κράτησε το «μηδέν»

12:18

Ισπανία

Απαγόρευση μεταγραφών στην Ατλέτικο Μαδρίτης

12:15

Αλλες Ειδήσεις

Η Ελλάδα στην 40η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πάντα στην κορυφή η Βραζιλία

12:00

Memories

Τζόνι Βαϊσμίλερ: 113 χρόνια από τη γέννηση του «θρυλικού» Ταρζάν [vds]

11:49

Nέα Μοντέλα

Νέο BMW Art Car: Το πρώτο ψηφιακό Art Car.

11:49

Champions League

Κεντίρα: «Κανένας σεβασμός από τους οπαδούς της Ρεάλ»

11:46

ΝΒΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Είναι δύσκολο να είσαι μαύρος στις ΗΠΑ»

11:39

Superleague - Παναθηναϊκός

Δίωξη στον Χουλτ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

11:34

Αλλες Ειδήσεις

Απεβίωσε ο ταμία της ΕΟΚ

11:17

SENTRAGOAL NETWORKS

Μεγάλες αλλαγές στο Survivor - Πώς θα γίνεται η αποχώρηση από εδώ και πέρα

11:17

Nέα Μοντέλα

Νέο Ford Focus RS Option Pack Edition. Πιο hard core?δε γίνεται!