18:50
4/3
ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

«Ξεκατίνιασμα» ΕΠΟ - ΠΑΟΚ στον Sentra 103,3

Οι Γαβριηλίδης και Γκαγκάτσης «πρόσωπο με πρόσωπο» στον αέρα του Sentra 103,3, χρειάστηκαν 10 λεπτά για να συμφωνήσουν ότι... διαφωνούν για τον ορισμό των αγώνα Κυπέλλου!

Μαζί μιλάνε και χώρια καταλαβαίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ του Sentra 103,3 o πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης και ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης προφανώς μιλάνε διαφορετική γλώσσα, αφού δεν συμφώνησαν καν στο γεγονός ότι διαφωνούν!

Οι δυο τους μίλησαν στην εκπομπή του Βαγγέλη Μπραουδάκη για τον ορισμό των ημιτελικών του Κυπέλλου, ήρθαν «πρόσωπο με πρόσωπο» στον «αέρα» και χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να συμφωνήσουν ότι στην επικοινωνία που είχαν δεν μπόρεσαν να βρουν τη «χρυσή τομή» για την ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ!

Αρχικά ο Γαβριηλίδης υποστήριξε ότι στον ΠΑΟΚ δεν διαφώνησαν προκειμένου ο Ολυμπιακός να μην αγωνιστεί στο Κύπελλο πριν από το ματς με τη Γιουνάιτεντ. Και το γεγονός αυτό προκάλεσε την  παρέμβαση του διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά τα όσα λέει ο πρόεδρος της επιτροπής του Κυπέλλου. Επικοινωνήσαμε το πρωί όπως κι άλλες μέρες. Του είπα ότι η μόνη κενή ημερομηνία είναι η 12η Μαρτίου και θέλουμε τότε να παίξουμε. Ξύνισε κάπως και μου είπε ότι θα μας ενημερώσει περαιτέρω.

Ήρθε τελικά ένα φαξ στην ΠΑΕ και ήρθαν τελικά οι ημερομηνίες. Ουδέποτε συμφώνησα και έφερα αντίρρηση για τις άλλες ημερομηνίες. Η ημερομηνία που θέλουμε να παίξουμε είναι η 12η Μαρτίου» είπε ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Αμέσως μετά ο Sentra 103,3, επικοινώνησε εκ νέου με τον κ. Γαβριηλίδη, ο οποίος είχε διάλογο στον αέρα με τον κ. Γιαγκάτση... Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής:

Παρέμβαση Γαβριηλίδη: «Είπα ότι κατάλαβαν εκ των πραγμάτων ότι υπάρχουν οι ημερομηνίες, όχι ότι συμφώνησαν».

Χ.Γ. διαφώνησα σχετικά με τις άλλες ημερομηνίες.

Μ.Γ. Σε άλλη γλώσσα μιλάμε μάλλον, άλλα κατάλαβα εγώ. Δεν είπα ότι συμφωνήσατε. Είπα ότι καταλάβατε ότι αυτή είναι η μόνη ημερομηνία. Τα είπαμε τόσες φορές, τα είπαμε και πριν από την Μπενφίκα.

Χ.Γ. Μου είπατε ότι θα με ενημερώσετε, αντ’ αυτού ήρθε ένα φαξ με ημερομηνίες υπό αίρεση.

Μ.Γ. Οφείλαμε να διευκολύνουμε (τον Ολυμπιακό). Θα βάλουμε οπωσδήποτε την ομάδα που έχει ευρωπαϊκό αγώνα να παίξει; Δεν έχουμε να σκεφτούμε τίποτα. Αν εσείς θέλετε να θυμάστε επιλεκτικά τι να πω; Δεν θέλω να μου πουλάυε πνεύμα. Επειδή προέκυψε ξαφνικά από το παιχνίδι της Κυριακής πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού; Αν παίρνατε εσείς την πρόκριση δεν θα θέλατε να έχει η ομάδα σας ξεκούραση; Δεν ξέραμε πότε θα έπαιζε ο Ολυμπιακός Ευρώπη».

Τον υπόλοιπο διάλογο στα ηχητικά του Sentra 103,3

Νωρίτερα, η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των διπλών ημιτελικών του κυπέλλου Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, δημιούργησε έντονο εκνευρισμό στις τάξεις του «δικεφάλου» του βορρά, σύμφωνα με τα όσα διαρρέονταν από κύκλους της ομάδας. Εκνευρισμό που προκάλεσε έκληξη στον πρόεδρο της Επιτροπής του κυπέλλου, Μάνο Γαβριηλίδη, ο οποίος μέσω του Sentra 103,3 τόνισε πως οι ορισμοί που ανακοινώθηκαν (δείτε τη σχετική ανακοίνωση παρακάτω) έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον ΠΑΟΚ και το Μάκη Γκαγκάτση.

Η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας (για ν ατα βάλουμε σε μια σειρά), όρισε δύο διαφορετικά ζευγάρια ημερομηνιών εντός του Απριλίου , με γνώμονα – όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση – το εάν οι Πειραιώτες πάρουν ή όχι την πρόκριση για τους «8» του Champions League κόντρα στον Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

Στον ΠΑΟΚ, λοιπόν, θεωρούν ότι ο ορισμός έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε να ευνοηθούν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού για τα όσα έκαναν οι οπαδοί του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και όπως διέρρεαν κύκλοι της ομάδας, «κανονικά ο πρώτος ημιτελικός με γηπεδούχους τους Πειραιώτες θα έπρεπε βάσει κανονισμών να οριστεί στην πρώτη κενή ημερομηνία, όπερ μεθερμηνεύομενον την Τετάρτη 12 Μαρτίου». 

Η απάντηση του Γαβριηλίδη και η συνεννόηση με τον Γκαγκάτση

Επί του θέματος τοποθετήθηκε, στην πρώτη του επικοινωνία με τον Sentra 103,3, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, ο οποίος, ωστόσο, τόνισε ότι ο μη ορισμός του πρώτου ημιτελικού στις 12 Μαρτίου – τη μοναδική κενή Τετάρτη του μήνα – έγινε με τη συγκατάθεση του ΠΑΟΚ ύστερα από επικοινωνία που είχε  ο ίδιος με τον διαυθυντή γραφείων Μάκη Γκαγκάτση  και Παντελή Κωνσταντινίδη.

Το επιχείρημα, το οποίο αναγνώρισαν στον ΠΑΟΚ, όπως είπε ο κ. Γαβριηλίδης, είχε να κάνει με το να προσφερθεί στον Ολυμπιακό η δυνατότητα να μην πάει καταπονημένος στον κρίσιμο αγώνα της 19ης Μαρτίου με την Μάντσεστερ.

Ακόμη ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου αναγνώρισε πως εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί τότε υα υπάρξει μεγάλη πίεση χρόνου για τη διεξαγωγή του τελικού (26 Απριλίου), δεδομένου ότι ο δεύτερος ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τις 22 Απριλίου.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου:

«Δεν έχουμε ημερομηνίες,. Εκ των πραγμάτων οι ημερομηνίες ήταν πολύ πιεσμένες. Λόγω του  μουντιάλ η σεζόν, πρωτάθλημα και κύπελλο, έπρεπε να ολοκληρωθεί νωρίτερα. Η μοναδική ημερομηνία που υπήρχε κενή για τον πρώτο ημιτελικό ήταν αυτή που λέει ο ΠΑΟΚ, δηλαδή η 12η Μαρτίου. Όμως δεν μπορώ δεχτώ ότι είναι αλήθεια ότι φωνάζουν, καθώς εγώ συνομίλησα μαζί τους. Το κατάλαβαν οι άνθρωποι, όταν τους είπαμε για την ευρωπαϊκή υποχρέωση του Ολυμπιακού στις 19 Μαρτίου»

Επικοινωνήσατε, δηλαδή, με τον ΠΑΟΚ για να μη γίνει ο πρώτος ημιτελικός στις 12 Μαρτίου, ώστε ο Ολυμπιακός να είναι φρέσκος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 19 του μήνα;

«Βεβαίως. Και δεν υπήρξε αντίδραση».

Με ποιους μιλήσατε;

«Με τον κ. Γκαγκάτση (σ.σ. τον Μάκη), ενώ ήταν δίπλα και ο κ. Παντελής Κωνσταντινίδης. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, βρήκε λογική την όλη συζήτηση, με δεδομένο ότι μία ομάδα παίζει με τέτοιο αντίπαλο στην Ευρώπη».

Βγάζει ο ΠΑΟΚ από τη δύσκολη θέση και τον αθλητικό δικαστη που δικαζει τα επεισόδια στο ντέρμπι την προσεχή Πέμπτη:

«Επειδή εμένα δεν μου αρέσουν τέτοιες συζητήσεις και να εμπλέκομαι σε τέτοιες καταστάσεις, εδώ και ένα μήνα και στο πρόσφατο ματς του ΠΑΟΚ την Μπενφίκα είχαμε κάνει τη σχετική συζήτηση για ορισμό των ημερομηνιών 2 και 16 Απριλίου, ή 16 και 22 του μήνα».

Υπάρχει βεβαίως το θέμα του ότι ο δεύτερος  ημιτελικός είναι στις 22 του Απριλίου και ο τελικός στις 26 του μήνα. Είναι εφικτό να γίνουν όλες οι ετοιμασίες σε τρεις ημέρες; Εισιτήρια, μέτρα ασφαλείας κ.τ.λ.;

«Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, ενώ όταν επιδιώξαμε να συζητήσουμε με τη Superleague την πιθανότητα μετακίνησης της πρεμιέρας των πλέι οφ  δεν λάβαμε θετική απάντηση».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις ημερομηνίες:

«Από την Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας ανακοινώνεται ότι σε περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Champions League οι αγώνες για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης ορίζονται ως εξής: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την Μ. Τετάρτη 16/4/2014 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την Τρίτη 22/4/2014.

Σε περίπτωση μη πρόκρισης του Ολυμπιακού οι ημιτελικοί αγώνες ορίζονται ως εξής: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την Τετάρτη 2/4/2014 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την Μ. Τετάρτη 16/4/2014"

 

 

[ Online ]
ΜΟΙΡΑΣΤΕ
19:23

Basket League Stoiximan.gr - ΠΑΟΚ

Τέλος εποχής, έφυγε ο Μαρκόπουλος από τον ΠΑΟΚ!

19:20

Τένις

Δύσκολη έργο για τη Σάκκαρη στο Roland Garros

19:20

Superleague - ΠΑΟΚ

Ο Λεβέκ έχει υπογράψει στον ΠΑΟΚ

19:11

Ξένα Πρωταθλήματα

«Διάσπαση» των Ιταλικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

19:02

Άλλες Ειδήσεις

Με Μάτος στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ

18:42

Basket League Stoiximan.gr

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Έχουν... βαρεθεί να παίζουν

18:38

Αγγλία

Στη Γουέστ Χαμ ο Ζαμπαλέτα

18:07

Άλλες Ειδήσεις

Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας κυβέρνηση - Παναθηναϊκός για το Γουδή

18:05

Basket League Stoiximan.gr - Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε το ΟΑΚΑ για 49 χρόνια

18:02

Στίβος

Η Stoiximan.gr χορηγός και στο Γκαλά της Φιλοθέης [vid]

17:43

SENTRAGOAL NETWORKS

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

17:28

Κώστας Καίσαρης

Οι καλόπιστες δημοσιογραφικές δικαιολογίες είναι της πλάκας

17:10

Superleague - Παναθηναϊκός

Η τελευταία ελπίδα για Μπεργκ

17:00

Superleague - ΑΕΚ

«Να ζήσω πρωταθλήματα με την ΑΕΚ»

16:44

Superleague - Ατρόμητος

Αρχή με Βραζιλιάνο στόπερ ο Ατρόμητος

16:27

Στίβος

Στο Γκαλά της Φιλοθέης και στο Σύνταγμα με Καπουτζίδη

16:12

Basket League Stoiximan.gr

Οι φευγάτοι και οι υποψήφιοι για τους πάγκους της Stoiximan.gr Basket League

15:49

Αλλες Ειδήσεις

Βία χωρίς τέλος! Ξυλοκόπησαν διαιτητή στο μαγαζί του

15:46

Nέα Μοντέλα

BMW Concept 8 Series:΄Ηρθε το μέλλον της BMW

15:37

Superleague - ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι εγκλωβισμένη

15:23

Ποδόσφαιρο

Γκάλο: «Μας επηρέασαν οι αλλαγές προπονητών, αλλά η ευθύνη βαραίνει εμάς» [pic]

15:05

SENTRAGOAL NETWORKS

Eγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά! Δείτε τι ισχύει

14:55

Basket League Stoiximan.gr

Οι διαιτητές των τριών πρώτων αγώνων των «αιωνίων» και «μικρών» τελικών

14:52

Superleague - ΠΑΟΚ

«Μιλάει με Λεβέκ ο ΠΑΟΚ»

14:39

Βασίλης Σκουντής

Ο αργοπορημένος Ιωάννης και άλλο ένα γαϊτανάκι των «αιωνίων»

14:14

Πορτογαλία

Ανατροπή για Μάρκο Σίλβα! Φαβορί ο Κονσεϊσάο για την Πόρτο

14:05

Superleague - Ολυμπιακός

«Ερυθρόλευκο» μήνυμα επιστροφής από τον Πάρντο [pic]

13:39

Περικλής Στέλλας

Ο Βαλβέρδε ξεφτιλίζει το άθλιο οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου

13:29

Αγγλία

Πάει για το πρώτο «μπαμ» η Μάντσεστερ Σίτι!

13:22

Basket League Stoiximan.gr - Παναθηναϊκός

Εγκαινιάστηκε το γήπεδο μπάσκετ στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου [vid]

13:04

Superleague - Ηρακλής

Οριστικό: Υποβιβάζεται στη Football League ο Ηρακλής!

12:59

Superleague - ΠΑΟΚ

Οι... λίστες Ίβιτς και Μίχελ

12:45

First Drives

Οδηγούμε στην Ιταλία τα νέα Fiat 500L Urban, Cross και Wagon

12:40

Basket League Stoiximan.gr - Παναθηναϊκός

Μήνυμα έστειλε ο Γιαννακόπουλος για τους τελικούς! «Να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων»

12:39

Superleague - Παναθηναϊκός

Βλάχος: «Έτσι βρήκαμε αυτόν που πέταξε την μπύρα»

12:16

Superleague - ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δεν υπάρχει πρόταση για Γιόχανσον!

11:49

Μπάσκετ

Ουρές στο ΣΕΦ για ένα εισιτήριο με τον Παναθηναϊκό! [pic]

11:30

Εθνικές ομάδες

Το σκεπτικό της κλήσης Λυκογιάννη στην Εθνική

11:23

Ευάγγελος Μίχος

Η «αρπαγή» του Καμπετσή χαλάει... πρότζεκτ στον Ολυμπιακό

11:04

ΝΒΑ

Η στιγμή που ο ΛεΜπρον περνάει τον Τζόρνταν [vid]