18:29
10/3

Η Κατερίνα Στεφανίδη στο Χαμόγελο του Παιδιού

Στο πλαίσιο της  εκστρατείας ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για το bullying, την Πέμπτη 9 Μαρτίου η κορυφαία όλων αθλήτρια άλματος επι κοντώ και χρυσή ολυμπιονίκης, πρόσφατα βραβευμένη αθλήτρια της χρονιάς, Κατερίνα Στεφανίδη συνοδευόμενη από μέλη της Stoiximan επισκέφτηκαν το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε μια προσπάθεια να μεγαλώσουν τη φωνή εκείνων που μάχονται ενάντια σε φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο της  εκστρατείας ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για το bullying, την Πέμπτη 9 Μαρτίου η κορυφαία όλων αθλήτρια άλματος επι κοντώ και χρυσή ολυμπιονίκης, πρόσφατα βραβευμένη αθλήτρια της χρονιάς, Κατερίνα Στεφανίδη συνοδευόμενη από μέλη της Stoiximan επισκέφτηκαν το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε μια προσπάθεια να μεγαλώσουν τη φωνή εκείνων που μάχονται ενάντια σε φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Σία Κακαρούμπα, Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Γραμμής υποστήριξης παιδιών 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, και να ενημερωθεί για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με τα οποία κατά καιρούς έχουν έρθει αντιμέτωποι αλλά και για τους τρόπους λειτουργίας των γραμμών που είναι στη διάθεση των παιδιών καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, εντελώς δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

Επόμενος σταθμός της Stoiximan και της χρυσής Ολυμπιονίκης στάθηκε το YouSmile, εκεί όπου την Κατερίνα Στεφανίδη υποδέχθηκαν εθελοντές, μαθητές Λυκείου. Στη συνέντευξη που παρέθεσε η Κατερίνα στους μαθητές, στο πλαίσιο της εκπομπής «Όταν ήμουν παιδί»  τα παιδιά επικεντρώθηκαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν στην πορεία της Κατερίνας στον αθλητισμό, στην παιδική της ηλικία, το πώς νιώθει σήμερα, στέλνοντας με τη σειρά της το δικό της μήνυμα για το σχολικό εκφοβισμό, σχολιάζοντας: « Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σε παιδιά και ιδιαίτερα σε μαθητές εθελοντές που έρχονται να αγγίξουν ένα ζήτημα που αφορά τους ίδιους. Αυτά τα παιδιά είναι παράδειγμα για όλους μας, γιατί εμπλέκονται και παρεμβαίνουν σε εθελοντική βάση στην προσπάθειά τους να ενημερώσουν ενήλικες και έφηβους για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» επιτελεί ένα σπουδαίο έργο και σε κάθε του δράση βλέπει πάντα τον ίδιο σκοπό. να επιστρέφει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά. Η σημερινή μου επίσκεψη είναι από τις πιο όμορφες στιγμές που θα κρατήσω  και χαίρομαι εξίσου που ο χορηγός μου Stoiximan στέκεται έμπρακτα στο πλευρό αυτού του Οργανισμού.»

Στο πλαίσιο της κοινής τους επίσκεψης, το μέλος του Δ.Σ της Stoiximan κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, σημείωσε: «Είναι αξιέπαινη κάθε προσπάθεια ανάδειξης τέτοιων ζητημάτων που οφείλουν να απασχολούν κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά.  Πριν από δύο χρόνια αναδείξαμε το ζήτημα του bullying με μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης  με στόχο να φέρουμε ‘μπροστά’ το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, στην οποία είχαμε συμπράξει και πάλι με το Χαμόγελο του Παιδιού. Στην κατεύθυνση αυτή, στηρίξαμε και την Εθνική Γραμμή SOS για τα Παιδιά 1056. Εκτιμούμε ότι είναι χρέος μας να παραμένουμε στο πλευρό τέτοιων Οργανισμών όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι χαρά μας κάθε φορά που συνεισφέρουμε για τη συνέχεια του έργου τους. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Stoiximan συνεχίζει να υποστηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού, καλύπτοντας μάλιστα τις ετήσιες λειτουργικές ανάγκες του που αφορούν στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και του ενοικίου.»

Με τη σειρά του ο Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας κ. Πάνος Κωνταντόπουλος, ανέφερε:« Θα θέλαμε να συγχαρούμε για αυτή τη σπουδαία, γεμάτη ουσία πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Σχολικό Εκφοβισμό . Το bullying πράγματι, μας αφορά όλους. Στη Stoiximan, πάντα θα εξετάζουμε ως προτεραιότητα το παιδί και την οικογένεια και σαφώς κοινωνικά ζητήματα  που αναζητούν στήριξη και αντιμετώπιση.  Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το πρόγραμμα Μικροί Ήρωες, στο οποίο εντάσσονται δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά και η σημερινή μας επίσκεψη αποτελεί μέρος του προγράμματος αυτού»

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, επεσήμανε: «Τo Bullying μας απασχολεί όλους, κάθε παιδί, κάθε γονιό, κάθε εκπαιδευτικό και φυσικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη εργάζεται με στόχο πρωτίστως την πρόληψη καθώς και την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρωτοστατεί σε δράσεις ενάντια στο Bullying διατηρώντας παράλληλα την Προεδρία του Δ.Σ. στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (European Antibullying Network). Σήμερα είμαστε ευτυχείς γιατί σύμμαχός μας στην προσπάθεια αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες αθλήτριες, η Κατερίνα Στεφανίδη, που ενώνει την φωνή της με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι σημαντικό νέοι άνθρωποι με την σπουδαία πορεία ζωής όπως η Κατερίνα, που αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά, να βρίσκονται δίπλα τους, συζητώντας μαζί τους όλα όσα τα απασχολούν. Ευχαριστώ την Κατερίνα που άμεσα, με απλότητα και μεγάλη χαρά βρέθηκε σήμερα εδώ καθώς και την εταιρεία Stoiximan που πέρα από υποστηρικτής της, είναι και ένας διαχρονικός υποστηρικτής του Οργανισμού μας.»

[ Online ]
ΜΟΙΡΑΣΤΕ
08:22

Σκίτσο by Χρήστος Ζωίδης

Το σκίτσο της ημέρας

08:03

Ευάγγελος Μίχος

Η Εθνική Ελλάδας επέστρεψε στην κανονικότητα

03:51

Basket League Stoiximan.gr - ΑΕΚ

Στο... ραντάρ της ΑΕΚ ο Αντετοκούνμπο! [vds]

03:03

Άλλες Ειδήσεις

Συνάντηση της ΕΟΕ με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

02:05

Superleague - Ξάνθη

Επέστρεψε και προπονήθηκε ο Πιτσέλι

01:49

Superleague - Πλατανιάς

Προπονήθηκε ο Γιακουμάκης

01:34

SENTRAGOAL NETWORKS

Σάλος με την αποκάλυψη των υποψηφίων στο Survivor από γνωστό ποδοσφαιριστή! [pics]

01:33

Αλλες Ειδήσεις

Η αστοχία της χρονιάς! (vid)

01:15

Ατζέντα

H ατζέντα της Τρίτης (28/3)

00:56

Άλλες Ειδήσεις

Ντου και διακοπή σε φιλικό [vid+pics]

00:47

Κύπρος

Ναρκωτικά, καλάσνικοφ και πυρομαχικά σε γήπεδο στη Λεμεσό

00:11

Superleague

Ένας διαιτητής, πέντε βοηθοί Super League τέλος για φέτος

00:04

ΝΒΑ

Στο κατώφλι μιας ομάδας θρύλων [vds]

23:39

SENTRAGOAL NETWORKS

Survivor: Ο Αγγελόπουλος χάρισε τη νίκη στους «Διάσημους» [vid]

23:22

Basket League Stoiximan.gr - Παναθηναϊκός

Βλέπει ΝΒΑ ο Λούντζης

23:08

Γαλλία

Η «Equipe» απολογήθηκε για το... φάουλ στην Παρί [pic-vid]

22:56

SENTRAGOAL NETWORKS

Survivor: Επεσε στην αγκαλιά τού Αγγελόπουλου η Βαλαβάνη [vid]

22:30

Ποδόσφαιρο

«Σκόραρε» το γραφείο Τύπου του Πανσερραϊκού με αφορμή την ημέρα θεάτρου! [vid]

22:13

Ξένα Πρωταθλήματα

Έρχεται με φόρα στο ΟΑΚΑ η ΤΣΣΚΑ [vid]

22:08

SENTRAGOAL NETWORKS

80's: Η χρυσή γενιά της εποχής της βιντεοκασέτας!

22:00

Ξένα Πρωταθλήματα

Έκανε το «μπαμ» με Ράντολφ η Ρεάλ Μαδρίτης

21:54

Αλλες Ειδήσεις

Στα ημιτελικά η Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων

21:45

Ποδόσφαιρο

Μαγεύει η νέα εμφάνιση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ [pics]

21:37

Superleague - Ατρόμητος

Ο Ζησόπουλος θρηνεί για τον πατέρα του

21:09

Superleague - Παναθηναϊκός

Συμφωνία Παναθηναϊκού με εταιρία κολοσσό!

21:06

Basket League Stoiximan.gr - Λαύριο

Από το Λαύριο, στην Αμβέρσα

20:57

SENTRAGOAL NETWORKS

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το λείψανο της Αγίας Ελένης

20:54

Αγγλία

Θα αναρρώνει και θα πληρώνεται ο Κόουλμαν

20:50

SENTRAGOAL NETWORKS

Παίκτης του Survivor παραδέχεται: «Έχω χτυπήσει δύο συντρόφους μου»

20:30

Superleague - Ολυμπιακός

Αρχή με τον Λεκά [vid]

20:24

Basket League Stoiximan.gr - Ρέθυμνο

Άρνολντ: «Ο Ολυμπιακός από τους καλύτερους στην Ευρώπη»

20:22

Αγγλία

Πρόστιμο 35.000 λιρών στην Μάντσεστερ Σίτι [pics]

20:12

Basket League Stoiximan.gr - Ρέθυμνο

Βετούλας: «Ήμασταν ανταγωνιστικοί»

20:08

Αλλα πρωταθλήματα

Νεκρός οπαδός της Σάο Πάολο, πέφτοντας στο κενό

19:59

Gossip

Survivor: Δείτε πως ήταν ο «Ντάνος» πριν 8 χρόνια [pics]

19:47

Εθνικές ομάδες

Συγχαρητήρια στην εθνική και προτροπές από ΠΣΑΠ

19:45

Superleague - Παναιτωλικός

Επιστροφή στον Παναιτωλικό

19:44

Ποδόσφαιρο

Απίστευτο σκηνικό! Διαιτητής κάνει θέατρο και δίνει κόκκινη κάρτα! [vid]

19:39

Basket League Stoiximan.gr

Πρώτη φορά σε δεύτερη παράταση

19:34

Volleyleague

Ξεκινούν τα play off