18:29
10/3

Η Κατερίνα Στεφανίδη στο Χαμόγελο του Παιδιού

Στο πλαίσιο της  εκστρατείας ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για το bullying, την Πέμπτη 9 Μαρτίου η κορυφαία όλων αθλήτρια άλματος επι κοντώ και χρυσή ολυμπιονίκης, πρόσφατα βραβευμένη αθλήτρια της χρονιάς, Κατερίνα Στεφανίδη συνοδευόμενη από μέλη της Stoiximan επισκέφτηκαν το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε μια προσπάθεια να μεγαλώσουν τη φωνή εκείνων που μάχονται ενάντια σε φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο της  εκστρατείας ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για το bullying, την Πέμπτη 9 Μαρτίου η κορυφαία όλων αθλήτρια άλματος επι κοντώ και χρυσή ολυμπιονίκης, πρόσφατα βραβευμένη αθλήτρια της χρονιάς, Κατερίνα Στεφανίδη συνοδευόμενη από μέλη της Stoiximan επισκέφτηκαν το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε μια προσπάθεια να μεγαλώσουν τη φωνή εκείνων που μάχονται ενάντια σε φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Σία Κακαρούμπα, Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Γραμμής υποστήριξης παιδιών 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, και να ενημερωθεί για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με τα οποία κατά καιρούς έχουν έρθει αντιμέτωποι αλλά και για τους τρόπους λειτουργίας των γραμμών που είναι στη διάθεση των παιδιών καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, εντελώς δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

Επόμενος σταθμός της Stoiximan και της χρυσής Ολυμπιονίκης στάθηκε το YouSmile, εκεί όπου την Κατερίνα Στεφανίδη υποδέχθηκαν εθελοντές, μαθητές Λυκείου. Στη συνέντευξη που παρέθεσε η Κατερίνα στους μαθητές, στο πλαίσιο της εκπομπής «Όταν ήμουν παιδί»  τα παιδιά επικεντρώθηκαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν στην πορεία της Κατερίνας στον αθλητισμό, στην παιδική της ηλικία, το πώς νιώθει σήμερα, στέλνοντας με τη σειρά της το δικό της μήνυμα για το σχολικό εκφοβισμό, σχολιάζοντας: « Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σε παιδιά και ιδιαίτερα σε μαθητές εθελοντές που έρχονται να αγγίξουν ένα ζήτημα που αφορά τους ίδιους. Αυτά τα παιδιά είναι παράδειγμα για όλους μας, γιατί εμπλέκονται και παρεμβαίνουν σε εθελοντική βάση στην προσπάθειά τους να ενημερώσουν ενήλικες και έφηβους για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» επιτελεί ένα σπουδαίο έργο και σε κάθε του δράση βλέπει πάντα τον ίδιο σκοπό. να επιστρέφει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά. Η σημερινή μου επίσκεψη είναι από τις πιο όμορφες στιγμές που θα κρατήσω  και χαίρομαι εξίσου που ο χορηγός μου Stoiximan στέκεται έμπρακτα στο πλευρό αυτού του Οργανισμού.»

Στο πλαίσιο της κοινής τους επίσκεψης, το μέλος του Δ.Σ της Stoiximan κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, σημείωσε: «Είναι αξιέπαινη κάθε προσπάθεια ανάδειξης τέτοιων ζητημάτων που οφείλουν να απασχολούν κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά.  Πριν από δύο χρόνια αναδείξαμε το ζήτημα του bullying με μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης  με στόχο να φέρουμε ‘μπροστά’ το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, στην οποία είχαμε συμπράξει και πάλι με το Χαμόγελο του Παιδιού. Στην κατεύθυνση αυτή, στηρίξαμε και την Εθνική Γραμμή SOS για τα Παιδιά 1056. Εκτιμούμε ότι είναι χρέος μας να παραμένουμε στο πλευρό τέτοιων Οργανισμών όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι χαρά μας κάθε φορά που συνεισφέρουμε για τη συνέχεια του έργου τους. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Stoiximan συνεχίζει να υποστηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού, καλύπτοντας μάλιστα τις ετήσιες λειτουργικές ανάγκες του που αφορούν στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και του ενοικίου.»

Με τη σειρά του ο Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας κ. Πάνος Κωνταντόπουλος, ανέφερε:« Θα θέλαμε να συγχαρούμε για αυτή τη σπουδαία, γεμάτη ουσία πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Σχολικό Εκφοβισμό . Το bullying πράγματι, μας αφορά όλους. Στη Stoiximan, πάντα θα εξετάζουμε ως προτεραιότητα το παιδί και την οικογένεια και σαφώς κοινωνικά ζητήματα  που αναζητούν στήριξη και αντιμετώπιση.  Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το πρόγραμμα Μικροί Ήρωες, στο οποίο εντάσσονται δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά και η σημερινή μας επίσκεψη αποτελεί μέρος του προγράμματος αυτού»

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, επεσήμανε: «Τo Bullying μας απασχολεί όλους, κάθε παιδί, κάθε γονιό, κάθε εκπαιδευτικό και φυσικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη εργάζεται με στόχο πρωτίστως την πρόληψη καθώς και την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρωτοστατεί σε δράσεις ενάντια στο Bullying διατηρώντας παράλληλα την Προεδρία του Δ.Σ. στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (European Antibullying Network). Σήμερα είμαστε ευτυχείς γιατί σύμμαχός μας στην προσπάθεια αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες αθλήτριες, η Κατερίνα Στεφανίδη, που ενώνει την φωνή της με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι σημαντικό νέοι άνθρωποι με την σπουδαία πορεία ζωής όπως η Κατερίνα, που αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά, να βρίσκονται δίπλα τους, συζητώντας μαζί τους όλα όσα τα απασχολούν. Ευχαριστώ την Κατερίνα που άμεσα, με απλότητα και μεγάλη χαρά βρέθηκε σήμερα εδώ καθώς και την εταιρεία Stoiximan που πέρα από υποστηρικτής της, είναι και ένας διαχρονικός υποστηρικτής του Οργανισμού μας.»

[ Online ]
ΜΟΙΡΑΣΤΕ
15:41

SENTRAGOAL NETWORKS

Απεργία στον εκδοτικό όμιλο «Πήγασος»

15:31

SENTRAGOAL NETWORKS

Εργαζόμενοι στον «Πήγασο»: Να κρατηθούν στη ζωή οι ιστορικές εφημερίδες του ομίλου

17:59

SENTRAGOAL NETWORKS

Απεργία στον Πήγασο μέχρι το πρωί της Τετάρτης

17:57

Superleague - ΠΑΟΚ

Το αφιέρωμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Γλύκο [vids]

17:52

Basket League Stoiximan.gr - ΑΕΚ

Στην εθνική Βοσνίας, Μιλόσεβιτς και Άτιτς

17:51

Superleague - ΠΑΟΚ

Τα μηνύματα του Ενρίκε στον ΠΑΟΚ [pics]

17:46

Αλλες Ειδήσεις

Αυτοί διεκδικούν το Μουντομπάσκετ του 2023

17:43

Άλλες Ειδήσεις

Επαναληπτική Γ.Σ. στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

17:37

Superleague - Παναθηναϊκός

Ουζουνίδης για Αλαφούζο, παίκτες, μπάτζετ, μεταγραφές, κόσμο, μπάσκετ και... Ομπράντοβιτς

17:25

Ποδόσφαιρο

Για φραστική επίθεση Αθανασιάδη σε Σαραβάκο μιλάει ο Παναθηναϊκός

17:21

Superleague - ΑΕΚ

Το μήνυμα του Αραούχο στους συμπαίκτες του

17:17

SENTRAGOAL NETWORKS

Διάσημοι που έχουν κάνει το ντεμπούτο τους σε ταινίες πορνό [photos]

16:58

Αλλα πρωταθλήματα

Στον πάγκο της Ζενίτ ο Μαντσίνι

16:47

Superleague - ΠΑΟΚ

Συνεχίζει δανεικός στην Μπεϊτάρ ο Σαμπό

16:35

SENTRAGOAL NETWORKS

«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»: Ανακαλύψτε τα ίχνη στο πρώτο τρέιλερ

16:09

Basket League Stoiximan.gr - Ολυμπιακός

Με Σπανούλη πάει στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

15:52

Αγγλία

Αποκάλυψη Ραϊόλα: «Ο Ιμπραϊμοβιτς θέλει να συνεχίσει στην Γιουνάιτεντ»

15:51

Υγρός Στίβος

Δύο αγωνιστικές χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός

15:38

Εθνικές ομάδες

Σπανού: «Να μην μας ξεγράφουν»

15:33

Χάντμπολ

Ο Γραμματικός στο «τιμόνι» της ΑΕΚ

15:32

Superleague - Παναθηναϊκός

Τέλος ο Λέτο από τον Παναθηναϊκό

14:37

SENTRAGOAL NETWORKS

Ξαφνικός χωρισμός για την Ντορέττα Παπαδημητρίου

14:23

Αγγλία

Ρεκόρ μεταγραφής τερματοφύλακα με τον Εντερσον

13:57

Superleague - ΑΕΚ

Χιμένεθ για την παραμονή του: «Έχουμε συμφωνήσει, μένουν 1-2 πραγματάκια»

13:50

SENTRAGOAL NETWORKS

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Μητσοτάκη - Ηθελε να βγει μετά θάνατον

13:33

Αγγλία

Αγουέρο: «Παραμένω στη Μάντσεστερ Σίτι»

13:08

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Η προσοχή σε Σκανδιναβία και Ν. Αμερική

13:00

Εθνικές ομάδες

Πέντε νέα πρόσωπα εν όψει Βοσνίας

12:51

Αλλα αθλήματα

To 7o Motor Festival παίρνει «φωτιά» πριν την αυριανή αυλαία (vds)

12:38

Champions League

Παρά... ένα 500 η Ρεάλ. Ποια είναι η μοναδική ομάδα που κράτησε το «μηδέν»

12:18

Ισπανία

Απαγόρευση μεταγραφών στην Ατλέτικο Μαδρίτης

12:15

Αλλες Ειδήσεις

Η Ελλάδα στην 40η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πάντα στην κορυφή η Βραζιλία

12:00

Memories

Τζόνι Βαϊσμίλερ: 113 χρόνια από τη γέννηση του «θρυλικού» Ταρζάν [vds]

11:49

Nέα Μοντέλα

Νέο BMW Art Car: Το πρώτο ψηφιακό Art Car.

11:49

Champions League

Κεντίρα: «Κανένας σεβασμός από τους οπαδούς της Ρεάλ»

11:46

ΝΒΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Είναι δύσκολο να είσαι μαύρος στις ΗΠΑ»

11:39

Superleague - Παναθηναϊκός

Δίωξη στον Χουλτ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

11:34

Αλλες Ειδήσεις

Απεβίωσε ο ταμία της ΕΟΚ

11:17

SENTRAGOAL NETWORKS

Μεγάλες αλλαγές στο Survivor - Πώς θα γίνεται η αποχώρηση από εδώ και πέρα

11:17

Nέα Μοντέλα

Νέο Ford Focus RS Option Pack Edition. Πιο hard core?δε γίνεται!