0:10
21/4
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχει... προσδοκίες

Ο Παναθηναϊκός είναι με το... ενάμισι πόδι εκτός φάιναλ φορ και αυτό το βιώνει με τον χειρότερο τρόπο. Με δύο ήττες μέσα στο γήπεδο του και με ισάριθμες εμφανίσεις που αποδεικνύουν πως απέχει ακόμα αρκετά από το να γίνει ομάδα φάιναλ φορ.

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕ

Ο Παναθηναϊκός είναι με το... ενάμισι πόδι εκτός φάιναλ φορ και αυτό το βιώνει με τον χειρότερο τρόπο. Με δύο ήττες μέσα στο γήπεδο του και με ισάριθμες εμφανίσεις που αποδεικνύουν πως απέχει ακόμα αρκετά από το να γίνει ομάδα φάιναλ φορ.

Σε αυτά τα δύο παιχνίδι η Φενέρμπαχτσε του θύμισε πως ο δρόμος που έχει να διανύσει για να μπορεί να είναι πραγματικά το φαβορί όταν έχει το πλεονέκτημα έδρας, ή η προσδοκία για φάιναλ φορ να είναι πρακτική είναι μεγάλος. Η Φενέρμπαχτσε είναι μία ομάδα που χτίζεται τα τελευταία χρόνια και κάνει κάθε σεζόν ένα βήμα παραπάνω. Και οι αρχές και το δέσιμο που έχει ως ομάδα ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά και στα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που -όσο κοινότυπο και αν ακούγεται- είναι σε μεταβατικό στάδιο. Ο Τσάβι Πασκουάλ, με τις όποιες πολλές ευθύνες που έχει σε αυτά τα δύο παιχνίδια, κουμαντάρει τόσους μήνες μια ομάδα που δεν είναι δική του. Μία ομάδα που απλώς προσπαθεί να της καμουφλάρει τις αδυναμίες και να εκμεταλλευτεί τα καλά της στοιχεία. Και εκεί είναι η... παγίδα που έπεσε ο Παναθηναϊκός. Όπως έχουμε ξαναγράψει κάποιες πραγματικά καλές εμφανίσεις, ειδικά εντός έδρας, δημιούργησαν την εντύπωση πως ο Παναθηναϊκός ξαφνικά ανέβηκε ένα επίπεδο. Και ναι σε σχέση με την περυσινή ομάδα που την «σκούπισε» η Μπασκόνια, έχει ανέβει, αλλά ακόμα απέχει από τις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Και αυτό δεν αλλάζει ακόμα και αν κάνει το θαύμα και ανατρέψει το εις βάρος του 0-2.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει το μάθημά του από αυτή τη σειρά. Πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτόν τον -ενδεχόμενο, γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει- αποκλεισμό. Πρέπει να δει γιατί μένει εκτός ή γιατί ενώ κοντράρει μία ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα δεν μπορεί να τη νικήσει. Αρκεί να θέλει να τα δει.

Επίσης γίνεται πολλή κουβέντα για τον Τζέιμς ή τον Μπουρούση. Όσοι ρίχνουν το... ανάθεμα στον πρώτο για τα χαμένα σουτ ας θυμηθούν πως σε πολλές περιπτώσεις τον χειροκροτούσαν για τα buzzer beater. Ο ίδιος παίκτης ήταν. Τα ίδια πράγματα έκανε. Απλά κρίνεται -και αυτός- από το αποτέλεσμα. Το αν κάνει ή όχι για top επίπεδο μπορούν να το κρίνουν μόνο οι προπονητές του κι εκείνοι που θα δουλέψουν μαζί του. Όσο για τον Μπουρούση, όσοι περίμεναν να δουν το περυσινό παίκτη απλώς δεν ξέρουν μπάσκετ. Όσοι τον «σταυρώνουν» για το λάθος στην επαναφορά, δεν πρέπει να ξαναδούν μπάσκετ. Ξεκάθαρα πράγματα...

[ Online ]
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ