sistima martingale

Μια διάσημη στρατηγική πονταρίσματος είναι ο διπλασιασμός του αρχικού πονταρίσματος ή αλλιώς Martinage. Η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιείται συχνά στο χρηματηστήριο και στα καζίνο (αν και σε μερικά δεν επιτρέπεται) αλλά έχει διαδωθεί ευραίως και στο on-line betting εξαίτίας των μεγάλων ορίων πονταρίσματος και των ποικίλων διαθέσιμων εταιρειών στοιχήματος στον παίκτη. Η συγκεκριμένη τακτίκή είναι πολύ απλή κάτι που ευνοεί την γοργή διάδωση της αλλά και συχνή χρήση της από τον μέσο παίκτη. Ο παίκτης καλείται να διπλασιάζει (τουλάχιστον), το αρχικό ποσό πονταρίσματος του έως προβεί σε μία επιτυχημένη επιλογή. Όταν το στοίχημα του θα είναι εν τέλει κερδοφόρο θα έχει κερδίσει το αρχικό του ποσό πονταρίσματος.

Η συγκεκριμένη τακτική απεικονίζεται στον εξής τύπο.

Ποσό Πονταρίσματος
Καθαρό Κέρδος
Χ
2Χ-Χ=X

4Χ-(2+1)Χ=Χ

8Χ-(4+2+1)Χ=Χ
bet365 bonus

Προτερήματα

-Πρόκειται για μια πολύ απλή μέθοδο που δεν χρειάζεται πολύπολοκη στοιχηματική μελέτη για να οδηγήσει στην κερδοφορία

-Είναι πολύ κατανοητή και εύχρηστη για τον μέσο παίκτη

-Μπορεί να έχει πολύ γρήγορα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού τα διαθέσιμα παιχνίδια προς στοιχηματισμό είναι πάρα πολλά σε καθημερινή βάση

-Ενδείκνυται για παίκτες που διαθέτουν σημαντικά κεφάλαια, αφού θα έχουν την ασφάλεια/δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε ένα σερί αποτυχημένων στοιχηματικών επιλογών

Μειονεκτήματα

-Το κυριότερο αλλά πολύ σημαντικό μειονέκτημα είναι η πιθανότητα απώλειας του συνολικού κεφαλαίου σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Ένα σερί αποτυχημένων επιλογών είναι αρκετο για να οδηγήσει στην αποτυχία. Π.χ Με αρχικό ποσό πονταρίσματος 1 unit οι 10 σερί αποτυχημένες επιλογές οδηγούν στην απώλεια των 1023!!! units (1+2+4+8+16+32+64+128+256+512). Δυστυχώς, το ρισκό μετά από κάποια σειρά αποτυχημένων επιλογών είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το προσδοκόμενο κέρδος (το αρχικό ποντάρισμα). Θεωρητικά η 1/10 επιτυχημένες επιλογες σε απόδοση του 2.00 φαίνεται κάτι εξαιρετικά πιθανο και εφικτό, παρά όλα αυτά ο κίνδυνος ενός μεγάλου σερί αποτυχημένων επιλογών πάντα είναι μια πιθανότητα.

Flat staking plan

Η διαχείριση και το μέγεθος των πονταρισμάτων στο στοίχημα αποτελεί, ακόμα και για τους εμπειρότερους των παικτών, τον πιο δυσεπίλητο γρίφο. Η διαχείρηση του κεφαλαίου, το φιλτράρισμα των αγωνιστικών ειδήσεων αλλά και η αξιολόγηση των πονταρισμάτων είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία που αν δεν προσεγγιστεί με τον σωστό τρόπο μπορεί να ζημιώσει τον παίκτη ακόμα και αν έχει αρκετά υψηλά ποσοστά επιτυχημένων εκτιμήσεων. Από τις πιο αξιόπιστες λύσεις-απαντήσεις για τον μέσο παίκτη σε ότι αφορά το money managment θεωρούνται οι στρατηγικές πονταρίσματος που βασίζονται σε flat stakes, δηλάδή είτε σε ισόποσα πονταρίσματα είτε σε πονταρίσματα που προκύπτουν μέσω ενός σταθερού τρόπου υπολογισμού της μίζας, κάτι που βασίζεται συνήθως σε ένα σταθερό ποσοστό επί του αρχικού κεφαλαίου.

Η στρατηγική αυτή μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον παίκτη αφού συγκεντρώνει μια πλειάδα παραμέτρων που είναι ικανές να εκτινάξουν τα κέρδη του σοβαρού και πειθαρχημένου παίκτη. Με την συγκεκριμένη στρατηγική ο παίκτης αποφεύγει το δύσκολο ερώτημα…πόσο να ποντάρω?? Δεν διακινδυνέυει δυσανάλογα ποσοστά της αρχικής μίζας του και το ποντάρισμα του είναι καθ’όλη την διάρκεια της καμπάνιας ανάλογο του τρέχοντος κεφαλαίου του.

Γενικά είναι μια πολύ ισσοροπημένη τακτική που εξυπηρετεί τον μέσο και πειθαρχημένο παίκτη και μπορεί να βοηθήσει αρκετούς χωρίς μεγάλη εμπειρία να κάνουν τα πρώτα ασφαλή στοιχηματικά τους βήματα περιορίζοντας το ρίσκο άστατων staking plans και της χασούρας που αυτά μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και βραχυπρόθεσμα. Η διαχείρηση των αγωνιστικών πληροφοριών είναι σχετικά εύκολη υπόθεση αφού το ποντάρισμα δεν επηρεάζεται από το πόσο ”ισχυρό” θεωρεί κανείς πως είναι στοιχηματικά ένα συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Ασφαλώς και τέτοιου είδους “flat” διαχείρηση δεν αποδεικνύεται πάντα τόσο αποδοτική όσο αυτή που επιφυλλάσουν στο παιχνίδι τους οι πολύ έμπειροι και καταξιωμένοι παίκτες οι οποίοι ξέρουν να ποντάρουν με μεταβαλλόμενες μίζες ανάλογα της περίστασης, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών θα βρεί πολλά πλεονεκτήματα και σημαντική σταθερότητα στην εν λόγω καμπάνια.

Η συγκεκριμένη τακτική απαιτεί τεράστια πειθαρχία, συνέπεια και αυστηρό φιλτράρισμα των στοιχηματικών επιλογών, κατι που ειναι στην πράξη πολύ πιο δύσκολο να ακολουθηθεί από τον μέσο παίκτη από ότι ίσως φαίνεται αρχικά. Στην προσπάθεια μας αυτή θα χρησιμοποιήσουμε το παρακάτω αρχείο excel το οποιό θα ενημερώνεται ανελλιπως και θα αποτελέσει πολύτιμο αρωγό στο συγκεκριμένο campaign μας.

Εμείς σας παραθέτουμε καταρχήν το αρχείο και τις εξηγήσεις που απαιτούνται προκειμένου όσοι ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν ακολουθώντας τη δική τους πορεία αυτόνομα.

Πως λειτουργεί το αρχείο excel

Το αρχείο αποτελείται από δύο φύλλα. Το φύλλο πορεία κεφαλαίου και το φύλλο κεφάλαιο. Στο πρώτο μπορούν να γίνουν οι απαράιτητες στατιστικές μελέτες ενώ στο δεύτερο γίνεται η ατομική στοιχηματική/στατιστική παρακολούθηση των πονταρισμάτων.

1ο Φύλλο excel-Πορεία Κεφαλαίου

Σύστημα

Αρχικό κεφάλαιο. Βάζουμε απλά το διαθέσιμο κεφάλαιο για την συγκεκριμένη στοιχηματική στρατηγική (π,χ 100 units).

Ποσοστό επί του κεφαλαίου. Το σταθερό ποσοστό πονταρίσματος μας (πάντα επί του τρέχοντος κεφαλαίου (π.χ 10%. ’ρα το 1ο ποντάρισμα θα είναι 10 units, το 2ο το 10% του νέου κεφαλαίου κτλ)

Ποσοστο επιτυχιών. Αντικατροπτίζει το ποσοστό των επιτυχημένων στοιχηματικών επιλογών. Στην συγκεκριμένη στήλη είναι απλά για μελέτη και πειραματισμό.

Μέσο Ποσοστό κέρδους. Δείνει το μέσο ποσοστό κέρδους των πονταρισμάτων μας. Π.χ ένα ποντάρισμα του 1,90 έχει 90% ποσοστό κέρδους κτλ.

Στοιχήματα κάθε μήνα/έτος. Δείνει τον αριθμό των επιλογών μας κάθε μήνα/έτος. Ένας ρεαλιστικός αριθμός είναι το 20-30 πονταρίσματα τον μήνα.

’υξων αριθμός στοιχήματος (Α/Α). Δείχνει την αριθμητική πρόοδο των πονταρισμάτων μας. Χρησιμέυει για μελέτη της μελλοντικής προόδου. Π.χ αν παίζω 25 στοιχήματα τον μήνα τι θα έχω στο 60ο στοίχημα?? Απλά τοποθετείς 60 στον ΑΑ και η απάντηση έρχεται αυτόματα.

Κεφάλαιο

Στο τμήμα αυτό του γίνεται αυτόματος υπολογισμός των δεδομένων των προσωπικών πονταρισμάτων του κάθε παίκτη. Τα πονταρίσματα καταχωρούνται στο φύλλο Κεφάλαιο και εδώ απεικονίζεται η πορεία του κεφαλαίου μας. Στην στήλη Σύστημα μπορούμε απλά να θέσουμε τους στόχους μας και με την στήλη Κεφάλαιο μπορούμε να έχουμε μια άμεση σύγκριση των αρχικών μας στόχων και της τρέχουσας πορείας μας.

2ο Φύλλο excel-Κεφαλαίου

Στην στήλη Date καταχωρούμε τα πονταρίσματα μας. Π.χ 8/8/2006 Milan-Fiorentina 1 (1,85.)

Στην στήλη Κεφάλαιο φαίνεται το τρέχον κεφάλαιο μας.

Στην στήλη Απόδοση τοποθετούμε την απόδοση του πονταρίσματος μας αν είναι επιτυχημένη. Π.χ 1,85 (πάντα με κόμμα (,), αν η επιλογή μας είναι αποτυχημένη τοποθετούμε 0,00.

Στην στήλη Νεό Κεφάλαιο παρουσιάζεται το τρέχον κεφάλαιο μετά την ολοκλήρωση του πονταρισματός μας και στην στήλη new bet το ποσό του νέου πονταρίσματος, πάντα ανάλογα με το σταθερό ποσοστό πονταρίσματος μας.

Στην στήλη Στατιστικά γίνεται αυτόματα ο υπολογισμός της στατιστικής πορέιας μας κατι που απείκονίζεται και στο 1ο φύλλο excel όπως αναφέραμε και παραπάνω. Έτσι στην απόδοση που

Γενικότερα η λειτουργία του excel ειναι πολύ εύκολη και ιδιαίτερα χρήσιμη για την ορθή παρακολούθηση της πορείας του κεφαλαίου μας. Κάτά την διάρκεια του έτους θα διατηρούμε ένα αντίστοιχο αρχείο για την καταγραφή της δική μας πορείας κάτι που θα βοηθήσει και όλους εσάς για την κατανόηση της λειτουργείας του αρχείου και την γενικότερη έυκολη και άμεση παρακολούθηση των πονταριμάτων μας.

Το αρχείο excel το κατεβάζετε πατώντας εδώ. (Updated 17/8/06 18:05 -Νέο αρχείο με μακροεντολές που υπολογίζει αυτόματα όλα τα στατιστικά και σας αφήνει να παραμετροποιήσετε όπως επιθυμείτε το σταθερό ποσοστό που θα καθορίζει την καμπάνια). Επειδή περιέχει μακροεντολές θα πρέπει στο excel να κάνετε τα ακόλουθα βήματα για να δουλευει κανονικά: Aπό το πάνω μενού λοιπόν επιλέγετε Tools->Security->και διαλέγετε το medium. Αν ερωτηθείτε στη συνέχεια πατάτε “Εnable Macros”

***Τά νούμερα που βλέπετε συμπληρωμένα στο πρώτο φύλλο του excel είναι ενδεικτικά και απλά υπάρχουν εκεί για να πάρετε μια πρώτη εικόνα. Ο καθένας ανάλογα με τους στόχους και τις φιλοδοξίες του μπορεί να αλλάξει τόσο την μέση απόδοση των πονταρισμάτων όσο και τον ορίζοντα της καμπάνιας, τα στοιχήματα ανά μηνα κτλ. ***

Προσφορές* Στοιχηματικών

Bet365 (βετ365)
Bet365 logo-500x500
Νο 1 για Σπορ
Novibet (νοβιμπετ)
novibet logo-500x500
Τώρα γράφεις τη δική σου ιστορία
Winmasters
Winmasters Gr Logo
Άμεσες Πληρωμές
Betshop (βετσηοπ)
Betshop logo-500x500
100% Ανανεωμένη
Bwin
bwin 500x500
Το Παιχνίδι Πιο Αληθινό Απο Ποτέ!
Sportingbet
Sportingbet logo-500x500
Αμέτρητα Ειδικά Στοιχήματα
VistaBet
Vistabet logo-500x500
Εδώ Κάνεις Παιχνίδι!
Goalbet (γκολμπετ)
goalbet logo greece
Παίρνουμε το Παιχνίδι στα Σοβαρά!
Interwetten (ιντερβετεν)
Interwetten logo-500x500
Betting is our Sport!