Οδός Κοδριγκτώνος, οδός Δεριγνύ και οδός Χέυδεν. Τρεις δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, στην Πατησίων, κοντά στο Πεδίον του Αρεως και την πλατεία Βικτωρίας, τους οποίους όλοι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και ίσως οι περισσότεροι Ελληνες έχουν διαβεί μια φορά στη ζωή τους. Πιο πέρα, στο Κολωνάκι στην ακριβή συνοικία του κέντρου υπάρχουν οι οδοί Σκουφά, Τσακάλωφ και Ξάνθου που θεωρούνται από τους ακριβότερους δρόμους της Ευρώπης.

Και αν τους για τους Αθανάσιο Τσακάλωφ, Νικόλαο Σκουφά και Εμμανουήλ Ξάνθο, των οποίων αγάλματα δεν έχουμε ακόμη φτιάξει, που έχουν δώσει τα ονόματά τους στους δρόμους του κέντρου οι περισσότεροι γνωρίζουν πως είναι οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας, για τους δρόμους Κοδριγκτώνος, Δεριγνύ και Χέυδεν, λίγοι γνωρίζουν ποιοι ήταν, τι συμβολίζουν και ποιος ο ρόλος τους στην εδραίωση της ελληνικής επανάστασης και του ελληνικού κράτους.

Καλύτερες Στοιχηματικές Ιστοσελίδες

Αφορμή για τις γραμμές αυτές στάθηκε το ότι χθες ήταν η επέτειος του θανάτου του Ανρί Ντε Ρινί, του Γάλλου ναυάρχου Δεριγνύ, δηλαδή, που μαζί με τον Βρετανό ναύαρχο Εδουάρδο Κόδριγκτον και τον Ρώσο ναύαρχο Λογγίνο Χέυδεν ηγήθηκαν του στόλου των τριών χωρών στην περίφημη ναυμαχία του Ναυαρίνου στις 20 Οκτωβρίου του 1827 και κατατρόπωσαν τον τουρκικό και αιγυπτιακό στόλο. Πρόκειται για μια ναυμαχία, στην οποία οι τρεις δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) η καθεμιά για τους δικούς της λόγους, εδραίωσαν την ελληνική επανάσταση. Ηταν η τελευταία σημαντική ναυμαχία στην ιστορία που συνέβη εξ ολοκλήρου με ιστιοφόρα σκάφη, αλλά ήταν και η ναυμαχία που επί της ουσίας οδήγησε στην ανεξαρτησία της Ελλάδας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

bet365 bonus

Οι τρεις ναύαρχοι ανταμείφθηκαν από το ελληνικό κράτος, καθώς τα ονόματά τους έγιναν δρόμοι και μάλιστα κεντρικοί. Περισσότερα πράγματα δεν θα μπορούσαν να περιμένουν, μιας και δεν έγιναν ούτε για τον εξ Ιωαννίνων Τσακάλωφ, τον εξ Αρτης Σκουφά και τον εκ Πάτμου Ξάνθο, που επί της ουσίας είναι οι θεμελιωτές του νέου ελληνικού κράτους.

Χρήσιμες Σελίδες: