ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ breadcrumbs arrow ΓΙΑΤΙ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟΥ ΚΛΟΠ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ;

Γιατί η Λίβερπουλ του Κλοπ έπαψε να θυμίζει πρωταθλήτρια;

Στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, η παραπαίουσα Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ καλείται να κάνει μια ολική αγωνιστική επανεκκίνηση κόντρα στην εκπληκτική Άρσεναλ.

Στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, η παραπαίουσα Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ καλείται να κάνει μια ολική αγωνιστική επανεκκίνηση κόντρα στην εκπληκτική Άρσεναλ.

Κων/να Θεοδώρου
09 Οκτωβρίου 2022 - 10:01
09/10/2022 - 10:01
16626172342557.jpg

Άρσεναλ και Λίβερπουλ θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» σε ένα ντέρμπι ισχυρών αποδείξεων στο Βόρειο Λονδίνο. Από τη μια το σύνολο του... μαθητευόμενου του Γκουαρδιόλα, Μικέλ Αρτέτα ονειρεύεται το πρωτάθλημα, μετά το εκπληκτικό ξεκίνημα της σεζόν, με επτά νίκες και μόλις μια ήττα σε οκτώ αγωνιστικές.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία live betting εμπειρία
check_3c
Άμεσες & δωρεάν συναλλαγές
check_3c
Εξελιγμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στον αντίποδα, οι «κόκκινοι» του Κλοπ, παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια είναι διεκδικητές του τίτλου, επιδιδόμενοι σε απίστευτες κούρσες με τη Σίτι, εντούτοις τη φετινή χρονιά προβληματίζουν με την εικόνα τους. Συγκεκριμένα, βρίσκονται στην 9η θέση της βαθμολογίας και στο -11 από την Άρσεναλ (με ένα ματς λιγότερο), καλούμενοι να βρουν μια αγωνιστική αντίδραση από το αγωνιστικό τέλμα που έχουν περιέλθει.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΡΣΕΝΑΛ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Το ερώτημα φυσικά που εγείρεται είναι το πού οφείλεται η φετινή αποκαρδιωτική παρουσία της Λίβερπουλ, καθώς και το αν υπάρχει περιθώριο για ένα ολικό restart.

Φυσικά, η απάντηση στους λόγους που έχουν οδηγήσει στο να τεθεί ο Γερμανός τεχνικός υπό έντονη αμφισβήτηση, είναι πολυπαραγοντική. Πρωταρχικά, αν παρατηρήσει κανείς τα στατιστικά της Λίβερπουλ στο πρέσινγκ, στοιχείο που αποτελούσε ένα από τα δυνατά της μέχρι τώρα χαρτιά, θα διαπιστώσει πως τα «μαρκαρίσματα πίεσης» έχουν πέσει χαρακτηριστικά από 141 σε 121. Κάτι τέτοιο αποδεικνύει αναμφίβολα πως τη φετινή χρονιά η πτώση στην πίεση ψηλά στην επίθεση είναι αξιοσημείωτη.

Άλλωστε το στιλ παιχνιδιού των «reds» στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αποτελεσματικότητα του πρέσινγκ τους, καθώς τα πλάγια μπακ τους είναι τόσο επιθετικά που οποιαδήποτε αποτυχία τους να κερδίσουν την μπάλα ψηλά στο γήπεδο, τους αφήνει εκτεθειμένους στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα να δίνουν στους αντιπάλους περισσότερο χώρο.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, οι αντίπαλοι της Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκαν αυτή την αδυναμία, δημιουργώντας ευκαιρίες με περισσότερα αναμενόμενα γκολ (xGoals) ανά παιχνίδι, μετατρέποντας τις σε γκολ με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την περασμένη σεζόν, παρά τις επεμβάσεις του Άλισον.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά του παιχνιδιού της Λίβερπουλ.

Στατιστικό Σεζόν 2021/2022 Σεζόν 2022/23
Γκολ που σκόραρε ανά ματς 2.47 (μ.ό) 2.57 (μ.ό)
Γκολ που δέχτηκε ανά ματς 0.68 (μ.ό) 1.29 (μ.ό)
Clean sheets  55%  29%
Ματς στα οποία δημιούργησε περισσότερα από 2 xGoals* 66%  29% 
Ευκαιρίες που δημιούργησαν οι αντίπαλοι 8.3% 15.3%
Πίεση ψηλά στο επιθετικό τρίτο (ανά ματς) 44.8 37.1

*Mονάδα μέτρησης των πιθανοτήτων που έχει κάθε τελική προσπάθεια να γίνει γκολ.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πολύ γρήγορες Αναλήψεις
check_3c
Πλήθος Προσφορών*
check_3c
Ειδικά Στοιχήματα
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την ίδια στιγμή μιλάμε για ένα σύνολο που επλήγει από τραυματισμούς και αποχωρήσεις (Σαντιό Μανέ), ενώ το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό είναι γηρασμένο. Μάλιστα, τη σεζόν που διανύουμε η Λίβερπουλ συνιστά την τρίτη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικιών των ποδοσφαιριστών της (27 έτη και 342 ημέρες) πίσω μόνο από τη Γουέστ Χαμ και τη Φούλαμ. Επιπλέον, βασικοί της «πυλώνες», όπως οι Σαλάχ, Φαν Νταικ, Χέντερσον και Λουίς Ντίαζ κατέγραψαν 60 ή και περισσότερες συμμετοχές με τους «κόκκινους», καθώς και το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα, με τη σωματική εξάντληση να αποτυπώνεται και στις επιδόσεις τους στο χορτάρι.

Ένα ακόμη στοιχείο που διαφοροποιεί την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ του 2019-20 με τη φετινή, είναι το γεγονός πως έπαιρνε νωρίς το προβάδισμα στο ματς, το οποίο ωστόσο κατάφερνε να διαχειριστεί μέχρι και το τέλος. Εν αντιθέσει, αυτή τη χρονιά, οι «reds» έχουν προηγηθεί μόνο για 106 λεπτά, δεχόμενοι το πρώτο γκολ σε πέντε από τα επτά παιχνίδια τους.

Τι παίζουμε

Φυσικά με βάση τα όσα προαναφέραμε προκύπτουν και ορισμένες ενδιαφέρουσες επιλογές για ειδικά πονταρίσματα.

(18:30) Άρσεναλ - Λίβερπουλ: 1ο γκολ Άρσεναλ1.97

Άρσεναλ συνολικές προσπάθειες στην εστία Over 4.5 1.87

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Couponi.svg Κουπόνι
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet