PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ breadcrumbs arrow ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Συστράτευση ευρωπαϊκών αθλητικών φορέων για τους στημένους αγώνες

Στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση της Επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης Macolin, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σημαντικά θέματα όπως οι ενέργειες για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω. 

Στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση της Επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης Macolin, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σημαντικά θέματα όπως οι ενέργειες για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω. 

20/10/2022 - 17:11
Γιάννης Κουτρουμάνης on facebook
Γιάννης Κουτρουμάνης on instagram
Γιάννης Κουτρουμάνης on twitter_v2
 
qwe.jpg

Στο συνέδριο που οργανώθηκε τόσο από το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο και από την UEFA στο Στρασβούργο συμμετείχε και ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα της χειραγώγησης στον χώρο του αθλητισμού. Μεταξύ των όσων ανέφερε, ξεχώρισαν οι δηλώσεις του πως: 

«Το αθλητικό κίνημα δεν μπορεί να πολεμήσει από μόνο του αυτό το παγκόσμιο και ιδιαίτερα πολύπλοκο φαινόμενο. Μόνο οι συνέργειες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, όπως οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές κάθε χώρας, τα αρμόδια υπουργεία αθλητισμού και σε διεθνές επίπεδο ο κομβικός συντονιστικός ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, μπορούν να δώσουν λύσεις».

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία live betting εμπειρία
check_3c
Άμεσες & δωρεάν συναλλαγές
check_3c
Εξελιγμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο κομμάτι που έδωσε μεγάλη βαρύτητα ο κ. Μαυρωτάς αφορούσε τη λειτουργεία της Σύμβασης Macolin, η οποία με αυτόνομη δράση είναι ικανή να συντονίσει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο την «εκστρατεία» ενάντια στα στημένα παιχνίδια.

Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στο δίκτυο των Εθνικών Πλατφορμών ενημέρωσε ότι η διαδικασία για την κύρωση της Σύμβασης Macolin θα περάσει σύντομα από το γαλλικό Κοινοβούλιο, ενώ από το Συμβούλιο της Ευρώπης υπήρξε η ενημέρωση ότι η Βόρεια Μακεδονία την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψει τη Σύμβαση. 

Ποιο είναι όμως το σημείο στο οποίο εστίασαν κυρίως οι φορείς της FIFA και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας;

Έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο πως το «στήσιμο» σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου εν παραδείγματι, δεν αφορά μόνο το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και τον αριθμό των καρτών ή ακόμα και των κόρνερ του ματς. Κατά πόσο όμως είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτές τέτοιες ενέργειες; 

Πρωταρχικά, το Δίκτυο των Εθνικών Πλατφορμών (Group of Copenhagen) τόνισε πως πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στο θέμα της ανταλλαγής των ειδοποιήσεων μέσω του κρυπτογραφικού συστήματος που χρησιμοποιείται, ενώ η Interpol πρότεινε να εντατικοποιηθεί η συνεργασία της με τις εθνικές αστυνομίες στα συγκεκριμένα θέματα.

Ένα ακόμα μείζον ζήτημα που τέθηκε επί τάπητος και εν τέλει οδήγησε σε συμφωνία ήταν η δημιουργία του Δικτύου Αθλητικών Εισαγγελέων, με την πρώτη τους συνάντηση να πρόκειται να λάβει χώρα σε έναν μήνα περίπου στη Μασσαλία. Βασικό μέλημά του θα είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των χειραγώγηση αγώνων αλλά και η ανταλλαγή απόψεων - πρακτικών σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.  

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Couponi.svg Κουπόνι
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet