ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow ΡΟΣΤΕΡ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2023 breadcrumbs arrow ΕΛΛΑΔΑ MUNDOBASKET 2023: ΡΟΣΤΕΡ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Ελλάδα Mundobasket 2023: Ρόστερ - Πρόγραμμα - Στοιχήματα

Το Sentragoal σας παρουσιάζει όλα τα δεδομένα για την παρουσία της Εθνικής Ομάδας στο Μουντομπάσκετ 2023. 

Το Sentragoal σας παρουσιάζει όλα τα δεδομένα για την παρουσία της Εθνικής Ομάδας στο Μουντομπάσκετ 2023. 

Sentragoal Team
Sentragoal Team
02 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:16
02/09/2023 - 12:16
Sentragoal Team on facebook
Sentragoal Team on instagram
Sentragoal Team on twitter_v2
Sentragoal Team on tiktok_white
 
Ελλάδα Mundobasket 2023 Ρόστερ - Πρόγραμμα - Στοιχήματα.jpg

Μετά την φοβερή ανατροπή και νίκη-πρόκριση επί της Νέας Ζηλανδίας (83-74), η Ελλάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στους Λιθουανούς, καθώς ηττήθηκε με 92-67 και έμεινε εκτός συνέχειας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη παρά το καλό ξεκίνημα, δεν άντεξε απέναντι στη Λιθουανία και γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό από την επόμενη φάση. Πλέον, το αυριανό (3/9) παιχνίδι με το Μαυροβούνιο (έχει επίσης αποκλειστεί) στις 11:40 αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Αυτή είναι η 9η παρουσία της Ελλάδας σε Μουντομπάσκετ και η μεγαλύτερη της επιτυχία είναι η δεύτερη θέση στο βάθρο του 2006 στην Ιαπωνία. 

Ελλάδα σε Μουντομπάσκετ
9 συμμετοχές 

Καλύτερη θέση: 2η (2006)

Μετάλλια: 1 ασημένιο (2006)
Τι έκανε στην τελευταία της συμμετοχή: 11η θέση το 2019

Το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής Ομάδας το φετινό καλοκαίρι είναι η διαμόρφωση του ρόστερ της, καθώς οι απουσίες είναι πολλές και σημαντικές, ενώ η κατάσταση των Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο περιέπλεξε τα πράγματα. 

Νοκ-άουτ εδώ και αρκετό καιρό για διαφορετικούς λόγους έχουν τεθεί οι Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης και Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ ο «Greek Freak» αποτελεί τη μεγαλύτερη των απουσιών, λόγω του σοβαρού προβλήματος του στο γόνατο..

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο επίσης για παρόμοιο τραυματισμό τέθηκε εκτός δράσης, ενώ «σοκ» αποτέλεσε ο τραυματισμός του Μήτογλου μία ημέρα (25/8) πριν την πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ 2023, κάτι που αναγκάζει την Ελλάδα, να παίξει με... ενδεκάδα στο τουρνουά.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η ελληνοποίηση του Ουόκαπ φαίνεται να «επουλώνει τις πληγές» στη «γαλανόλευκη» περιφερειακή γραμμή, αφού προσφέρει πολλά σε αρκετούς αγωνιστικούς τομείς.

Ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου αποτελεί σταθερή αξία, όπως και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με τον Θανάση Αντετοκούνμπο στα φόργουορντ, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης δεσπόζει στο «5», αλλά σίγουρα θα χρειαστεί βοήθεια. 

Αναβαθμισμένο ρόλο και ευθύνες έχουν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Μιχάλης Λούντζης. 

Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εφόσον η παρουσία του τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν έγινε πράξη στο Μουντομπάσκετ και οι Σλούκας, Καλάθης και Ντόρσεϊ είναι εκτός Εθνικής για φέτος, άλλος παίκτης θα πάρει την άτυπη θέση του καλύτερου του ρόστερ.

Αυτός σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα είναι ο... νέος της «επίσημης αγαπημένης», Τόμας Ουόκαπ ο οποίος με βάση τις πρώτες του εμφανίσεις μοιάζει σαν να παίζει μία ζωή με τα γαλανόλευκα.

Ο «Θωμάς» αποτελεί έναν από τους καλύτερους και πιο πολυσύνθετους γκαρντ της Ευρωλίγκα την τελευταία διετία και μπορεί να κρατήσει σε πολύ καλό επίπεδο την περιφερειακή γραμμή της Εθνικής, χωρίς κάποιον πολύ ποιοτικό παίκτη στο πλευρό του.

Ο Ουόκαπ δίνει ρυθμό, παίζει άμυνα, δημιουργεί και όποτε χρειαστεί προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα και οι δικές του εμφανίσεις στο Μουντομπάσκετ, θα είναι βαρόμετρο για τον πήχη επιτυχίας ή αποτυχίας για την Ελλάδα, κάτι που αποδεικνύεται μέχρι στιγμής στο τουρνουά.

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι στο τιμόνι της «επίσημης αγαπημένης» βρίσκεται ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης, ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο Έλληνας κόουτς πέρυσι έβαλε τις βάσεις στο EuroBasket και ας μην ήρθε το μετάλλιο και φέτος, παρά τα πολλά προβλήματα θέλει να καθοδηγήσει την Εθνική σε μία επιτυχία και στο βάθρο διοργάνωσης, από το οποίο απουσιάζει από το μακρινό 2009 (χάλκινο στο EuroBasket) στο Κατόβιτσε της Πολωνίας. 

Ο κόουτς της Φενέρ και πρώην των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπάνβιτ έχει δίπλα του ένα εξαιρετικό επιτελείο προπονητών (Καμπερίδης, Μανωλόπουλος, Τριαντάφυλλος κ.α.) και ίσως φέτος στο Μουντομπάσκετ μπορεί να διαχειριστεί ακόμα πιο εύκολα το υλικό, αφού καλώς ή κακώς απουσιάζουν τα πολλά αστέρια του ρόστερ. 

Παίκτης Θέση Υψος Ομάδα
Γουόκαπ Γκαρντ 1.95 Ολυμπιακός
Λούντζης Γκαρντ 1.98 Ολυμπιακός
Λαρεντζάκης Γκαρντ 2.00 Ολυμπιακός
Μποχωρίδης Γκαρντ 1.96 Άρης
Μωραΐτης Γκαρντ 1.94 Παναθηναϊκός
Παπανικολάου Φοργουορντ 2.04 Ολυμπιακός
Παπαπέτρου Φοργουορντ 2.07 Παναθηναϊκός
Θ. Αντετοκούνμπο Φοργουορντ 2.01 Μπακς
Μήτογλου* (τραυματίστηκε) Φοργουορντ 2.10 Παναθηναϊκός
Ρογκαβόπουλος Φοργουορντ 2.03 Μπασκόνια
Παπαγιάννης Σέντερ 2.20 Φενέρμπαχτσε
Χατζηδάκης Σέντερ 2.08 ΑΕΚ
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Εθνική Ομάδα όπως προαναφέρθηκε, έχει ακόμη ένα παιχνίδι, αυτό με το Μαυροβούνιο το πρωί της Κυριακής (3/9, 11:40).

Φυσικά στον όμιλο θα είναι και οι ΗΠΑ, με τις οποίες δεν θα παίξουμε εκ νέου.

Αγωνιστική Αγώνας Ημερομηνία - Ώρα
Ιορδανία - Ελλάδα 71-92 26 Αυγούστου - 11:45
Ελλάδα - ΗΠΑ 81-109 28 Αυγούστου - 15:40
Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 83-74 30 Αυγούστου - 15:40
1η (2η φάση) Λιθουανία - Ελλάδα 92- 67 1 Σεπτεμβρίου - 15:40
2η (2η φάση) Ελλάδα - Μαυροβούνιο 3 Σεπτεμβρίου - 11:40

Η Εθνική Ομάδα στα φιλικά της παιχνίδια κέρδισε τα δύο πρώτα κόντρα στη Σλοβενία και στη συνέχει ηττήθηκε στα τέσσερα επόμενα από Σερβία, Ιταλία, ΗΠΑ και Γερμανία.

Αγώνας Σκορ/Ημερομηνία
Σλοβενία - Ελλάδα 91-98
Ελλάδα - Σλοβενία 88-77
Ελλάδα - Σερβία 64-71
Ελλάδα - Ιταλία 70-74
Ελλάδα - ΗΠΑ 86-108
Ελλάδα - Γερμανία 71-84

Το καλοκαίρι και η φετινή αποστολή της «επίσημης αγαπημένης» στο Μουντομπάσκετ ήταν από την αρχή πάρα πολύ δύσκολη, λόγω των πολύ σημαντικών απουσιών και του θέματος του ηγέτη της, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πάντως η αλήθεια είναι, πως οι πρώτες εικόνες στο παρκέ αναπτέρωσαν τις ελπίδες για κάτι καλό το φετινό καλοκαίρι, σε συνδυασμό με το γεγονός, πως το Μουντομπάσκετ διαχρονικά έχει πιο βατούς αντιπάλους στη μεγαλύτερη διάρκεια του σε σχέση με το EuroBasket

Επίσης σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην «εύκολη» πλευρά του ταμπλό, αφού αν προκριθεί στον όμιλο των «16» δεν θα αντιμετωπίσει μεγαθήρια και έτσι ο δρόμος για την οκτάδα είναι «ανοιχτός».

Αυτή ίσως θα είναι και η επιτυχία για την Ελλάδα, η είσοδος στα νοκ-άουτ και να πάει καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο Μουντομπάσκετ το 2019, όπου πήγε με πλήρες ρόστερ και απέτυχε κόντρα σε Βραζιλία και Τσεχία

Η Εθνική Ομάδα παρά τις απουσίες δινόταν ως το 9ο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο μαζί με Ιταλία και Λετονία.

Επίτευγμα Εθνικής Απόδοση
Χρυσό μετάλλιο 50.00
Τι παίζουμε

Θα είχε ενδιαφέρον η απόδοση της για να φτάσει μέχρι τους «8» , σε απόδοση 6.00 στο Pamestoixima.gr.

info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Couponi.svg Κουπόνι
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet