PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ breadcrumbs arrow STOIXIMAN: ΜΕ ΜΗΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ 4.35 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (15/11)

Stoiximan: Με Μήτογλου στο 4.35 ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Ζάλγκιρις (15/11)

Sentragoal Team
Sentragoal Team
15 Νοεμβρίου 2023 - 13:42
15/11/2023 - 13:42
Sentragoal Team on facebook
Sentragoal Team on instagram
Sentragoal Team on twitter_v2
Sentragoal Team on tiktok_white
 
2023-11-15_11-26.jpeg

Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια μέχρι τώρα στη σεζόν δίνει ο Παναθηναϊκός το βράδυ στο ΟΑΚΑ! Ανάλυση και Bet Builder προγνωστικά.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλευτεί την ακολουθία των τριών εντός έδρας αγώνων και να αλλάξει το βαθμολογικό του status στην Ευρωλίγκα; Το πιο δύσκολο παιχνίδι ίσως στην τριάδα των αναμετρήσεων που έρχονται, είναι αυτό με τη σκληροτράχηλη Ζάλγκιρις.

Ο Παναθηναϊκός παίζει καλύτερα. Είναι προφανές και ήταν αναμενόμενο. Δεν υπάρχει αμφιβολία άλλωστε ότι το φετινό γκρουπ έχει ποιότητα. Το ζήτημα είναι να μπορέσει να γίνει πραγματική ομάδα ακολουθώντας τη φιλοσοφία του κόουτς και να μπορέσει σταδιακά να περπατήσει το μονοπάτι της βελτίωσης. Το «τριφύλλι» φαίνεται ότι βαδίζει προς αυτήν την κατεύθυνση. Κέρδισε δύο παιχνίδια διαφορετικής φύσεως σε Βερολίνο και Θεσσαλονίκη δείχνοντας χαρακτήρα, παρά τις πολύ σημαντικές ελλείψεις  στη γραμμή των φόργουορντ. Oι παίχτες νιώθουν καλύτερα και οι ρόλοι βρίσκουν σιγά-σιγά τους τελικούς τους αποδέκτες.

Παρόλα αυτά οι πράσινοι έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους. Όποιος νομίζει ότι πλέον ο Παναθηναϊκός  θα βελτιώνεται -έστω και λίγο- σε κάθε ματς επιδεικνύοντας σταθερή άνοδο, πιθανόν θα απογοητευτεί. Δεν αναπτύσσονται έτσι οι ομάδες. Θα υπάρξουν ακόμα πισωγυρίσματα. Ένα-δύο καλά ματς που θα ακολουθηθούν από δύο άσχημα. Η ουσία όμως είναι σε μια συστάδα 8-9 παιχνιδιών η ομάδα να έχει κάνει ένα βήμα μπροστά αγωνιστικά, βελτιώνοντας την επικοινωνία και τις αντιδράσεις της.

Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι                                                                                                               

Το ματς απέναντι στη Ζάλγκιρις είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέχρι τώρα στη σεζόν. Ο κόσμος βλέπει ένα βατό πρόγραμμα τριών εντός έδρας παιχνιδιών και ζητάει μόνο το 3-0 (λογικό), όμως για να φτάσουν οι πράσινοι εκεί θα πρέπει να δουλέψουν πολύ μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Οι Λιθουανοί μπήκαν δυνατά στη σεζόν κάνοντας μερικές μεγάλες νίκες (Μπολόνια, Βιτόρια), ενδεικτικές της δυναμικής ενός συνόλου που τρέχει τη δεύτερη χρονιά του πρότζεκτ έχοντας διατηρήσει τον κορμό του και το οποίο έκανε μόνο μερικές –στοχευμένες- προσθήκες, με στόχο τη βελτίωση του μοντέλου του.

BET BUILDER στη Stoiximan: Νικητής Παναθηναϊκός και περισσότεροι πόντοι στο ματς Μήτογλου στο 4.35

Η Ζάλγκιρις έρχεται στο ΟΑΚΑ από τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα και μια απώλεια εντός συνόρων, καθώς έχασε από τη Γουλβς την Κυριακή για τη λιθουανική λίγκα. Διανύει μια περίοδο όπου προσπαθεί να μπει πάλι στον δρόμο των νικών εστιάζοντας στο να βελτιώσει την αναιμική της άμυνα η οποία επέτρεψε σε αντιπάλους όπως η Βαλένθια και η ASVEL να σκοράρουν 90 πόντους στη Zalgirio Arena (ισάριθμες ήττες για τους γηπεδούχους).

Συγκεκριμένες πεντάδες (που απαρτίζονται κυρίως από παίχτες της second unit) υστερούν σημαντικά στα μετόπισθεν αδυνατώντας να δώσουν stops σε δράσεις όπως το Pick & Roll ή τα κοψίματα προς το καλάθι. Το χάσμα αναφορικά με την αμυντική αποτελεσματικότητα των διαφόρων σχημάτων στο rotation είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι Λιθουανοί παρουσιάζουν τόσα πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στα σαράντα λεπτά του παιχνιδιού. Χάνουν και κερδίζουν έδαφος συνεχώς, προσπαθώντας να βγουν μπροστά στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Σε αντίθεση με το μέτριο αμυντικό αποτέλεσμα, η επίθεση της Ζάλγκιρις δουλεύει αρκετά καλά μέχρι τώρα. Η βάση στη φιλοσοφία του κόουτς Μακσβίτις είναι η ίδια και υπαγορεύει την πληθώρα απομονώσεων που αφορούν έναν (1on1) ή δύο παίχτες (2-man game). Οι Λιθουανοί επενδύουν στην προσωπική φάση και σε συνεργασίες δύο ατόμων στην πλευρά, όπου ο Ρόλαντς Σμιτς κάνει θραύση με την ικανότητα του να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να παράγει με πρόσωπο ή πλάτη στο καλάθι. Σημειώστε ότι ο έτερος PF της Ζάλγκιρις, ο (εξαιρετικός) ρούκι Brady Manek που αναμειγνύεται σε τέτοιες δράσεις και λειτουργεί ως σουτέρ θέσεως, μετράει 8.1 πόντους με 51.9% στο τρίποντο (3.8 εκτελέσεις).

Transition άμυνα και μισό γήπεδο για τον Παναθηναϊκό

Βασικό παραγωγικό «εργαλείο» των Λιθουανών αποτελεί η transition επίθεση (1.432 πόντοι/κατοχή, Νο4 στη διοργάνωση). Με μηχανοδηγό τον leading guard Κίναν Έβανς και ψηλούς οι οποίοι μπορούν να τρέξουν το γήπεδο, το τραίνο των «Βορείων» μπαίνει στις ράγες και συνήθως φτάνει στον προορισμό του με μεγάλο βαθμό αποτελεσματικότητας. Η ελληνική άμυνα θα πρέπει να είναι έτοιμη για αυτές τις καταστάσεις οι οποίες είναι τόσο σημαντικές που μπορούν να κρίνουν ακόμα και το τελικό αποτέλεσμα του ματς. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο εδώ.

Seri στη Stoiximan με Stoiximan Super League! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως γίνεται κατανοητό, ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάει την αναμέτρηση στο μισό γήπεδο και να επιβληθεί με την ποιότητα του. Οι Λιθουανοί είναι αρκετά παραγωγικοί σε καταστάσεις επιθετικού transition όμως υστερούν απελπιστικά στην άμυνα και δη σε αυτή του μισού γηπέδου. Απέναντι σετ επιθέσεις η άμυνα της Ζάλγκιρις «γράφει» 1.008 πόντους/κατοχή, νούμερο που την τοποθετεί στο Νο16 της διοργάνωσης. Οι Pick & Roll-χειριστές του Αταμάν μπορούν να καταφέρουν σπουδαία πλήγματα στους φιλοξενούμενους, σκοράροντας αλλά και δημιουργώντας για τους Λεσόρ-Μπαλτσερόφσκι (είδαμε πόσο καλά λειτούργησε η PnR-συνεργασία του με τον Βιλντόζα στο Βερολίνο).

Για να μπορέσουν οι πράσινοι να φέρουν το ματς στα μέτρα τους θα χρειαστούν ενέργεια. Πρόκειται για μια εξόχως σημαντική παράμετρο δεδομένου του ότι ο Παναθηναϊκός έρχεται από ένα πολύ απαιτητικό σωματικά παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή και έχει να διαχειριστεί κομβικές απουσίες στη γραμμή των φόργουορντ (Ερνανγκόμεθ, Παπαπέτρου). Ο κόουτς Αταμάν αρέσκεται να παίζει τον σκληρό πυρήνα του rotation του «χοντρά λεπτά», κατάσταση που φέρνει ισορροπία αλλά και επιβάρυνση. Είναι η στιγμή για παιδιά όπως ο Μαντζούκας και ο Καλαϊτζάκης να βγουν μπροστά και να υποστηρίξουν το οικοδόμημα. Σε ένα «παιχνίδι ενέργειας», όπου οι γηπεδούχοι θα χρειαστεί να σταματήσουν το transition του αντιπάλου και να κερδίσουν προσωπικές μάχες στα μετόπισθεν, οι δύο αυτοί παίχτες πρέπει να έχουν ρόλο.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε ένα καυτό δεκαήμερο έχοντας μπροστά του μια πολύ απαιτητική αναμέτρηση. Το ματς με τους Λιθουανούς είναι πολύ δύσκολο και η ελληνική ομάδα, δεδομένης της συνθήκης που έχει διαμορφωθεί, δεν είναι τόσο φαβορί όσο ίσως νομίζουν οι περισσότεροι. Η ενέργεια είναι το ζητούμενο για τους γηπεδούχους οι οποίοι θα χρειαστεί να δουλέψουν πολύ για να φέρουν το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, όπου και έχουν το πλεονέκτημα.

Bet Builder με Χάντικαπ Παναθηναϊκός -1.5 και Πόντοι Over 155.5 σε απόδοση 2.41 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Couponi.svg Κουπόνι
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet