Τζίροι Στοιχήματος και Αποδόσεις απο Διάφορα Σπορ

ΣτοιχηματικήΕξυπηρέτησηΑποδόσειςΒαθμολογίαΕγγραφή
1200px Bet365 Logo.svg5/54.5/54.8/5Εγγραφή
Novibet Ελλαδα Λογοτυπο4.5/54.5/54.6/5Εγγραφή
BetShop gr logo greece5/55/54.8/5Εγγραφή
winmasters gr logo greece4/54.5/54.6/5Εγγραφή
5.0/54.5/54.6/5Εγγραφή
sportingbet greece logo5.0/54.5/54.6/5Εγγραφή
goalbet logo greece5.0/54.5/54.5/5Εγγραφή
Interwetten Ελλαδα λογοτυπο4.5/54.5/54.5/5Εγγραφή

Επεξήγηση αποδόσεων στοιχήματος – Οδηγός για αρχάριους για τζόγο

 • Οι αποδόσεις στοιχημάτων σας λένε πόσο πιθανό είναι να συμβεί ένα γεγονός
 • Σας λένε επίσης πόσα χρήματα θα κερδίσετε
 • Ωστόσο, στην αρχή, μπορεί να φαίνονται συγκεχυμένα και περίπλοκα
 • Ο ακόλουθος οδηγός μας θα σας εξηγήσει τις αποδόσεις στοιχημάτων βήμα-βήμα.

Εάν είστε νέοι στο στοίχημα, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε πώς λειτουργούν οι τζοίροι στοιχήματος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί σας επιτρέπει να καταλάβετε πόσο πιθανό είναι να συμβεί ένα γεγονός και ποια θα είναι τα πιθανά κέρδη σας. Αρχικά, μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αλλά διαβάστε τον οδηγό μας και θα προσπαθήσουμε να σας το εξηγήσουμε.

Τι Είναι η Πιθανότητα;

Στο πιο βασικό επίπεδο, το στοίχημα σας παρέχει τη δυνατότητα να προβλέψετε το αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου γεγονότος και εάν η πρόβλεψή σας είναι σωστή, θα κερδίσετε χρήματα. Για κάθε δεδομένο συμβάν, υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός αποτελεσμάτων. Πάρτε για παράδειγμα ένα ζάρι. Εάν κάποιος ρίξει ζάρια, υπάρχουν έξι πιθανά αποτελέσματα. Επομένως, εάν στοιχηματίσετε ότι το άτομο ρίχνει «ένα», υπάρχει πιθανότητα 16,67% να συμβεί.

Οι τζοίροι στοιχήματος παρουσιάζουν πόσο πιθανό είναι να συμβεί το γεγονός. Ορισμένες Στοιχιματικές Ιστοσελίδες (Bookies) το παρουσιάζουν ως κλάσμα, δηλαδή 4/7, ενώ οι περισσότερες στοιχηματικες προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα να τα βλέπετε ως δεκαδικά. Ας συνεχίσουμε.

Χρήσημοποιώντας Τζοίρους για τον Υπολογισμό της Πιθανότητας

Κάθε φορά που βλέπετε δύο αριθμούς διαχωρισμένους με μια τελική κάθετο, δηλαδή 10/1, είναι γνωστό ως κλασματική απόδοση. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να υπολογίσετε πόσο πιθανό είναι να συμβεί ένα αποτέλεσμα με έναν υπολογισμό. Για ευκολία εξήγησης, ας αντικαταστήσουμε τους αριθμούς με γράμματα, δηλαδή το 4/1 γίνεται A / B. Ο υπολογισμός:

Πιθανότητα (%) = B / (A + B)

 • Το 9/1 μπορεί να υπολογιστεί ως 1 / (9 + 1) = 0,10 – Υπάρχει 10% πιθανότητα να συμβεί το <<γεγονός>>/αποτέλεσμα.
 • Το 4/1 μπορεί να υπολογιστεί ως 1 / (4 + 1) = 0,20 – Υπάρχει 20% πιθανότητα να συμβεί το <<γεγονός>>/αποτέλεσμα.
 • Το 1/1 μπορεί να υπολογιστεί ως 1 / (1 + 1) = 0,50 – Υπάρχει 50% πιθανότητα να συμβεί το <<γεγονός>>/αποτέλεσμα.
 • Το 1/4 μπορεί να υπολογιστεί ως 4 / (4 + 1) = 0,80 – Υπάρχει 80% πιθανότητα να συμβεί το <<γεγονός>>/αποτέλεσμα.

Κάνουμε πρόοδο. Χρησιμοποιώντας ένα κλάσμα, μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο πιθανό θα είναι (η πιθανότητα) σε αυτό που πρόκειται να στοιχηματίσουμε. Τώρα ας υπολογίσουμε πόσα χρήματα μπορούν να κερδηθούν χρησιμοποιώντας τζοίρους.

Χρησιμοποιώντας Τζοίρους για τον Υπολογισμό των Κερδών

Οι τζοίροι σάς επιτρέπουν να υπολογίσετε πόσα χρήματα θα κερδίσετε εάν στοιχηματίστε και κερδίσετε. Ας χρησιμοποιήσουμε τα ίδια παραδείγματα όπως πριν, με την ίδια αντικατάσταση αριθμών για γράμματα, δηλαδή το 4/1 γίνεται A / B. Με λίγα λόγια, για κάθε αξία του Β που στοιχηματίζετε, θα κερδίσετε το Α, καθώς και την επιστροφή του στοιχήματός σας.

 • 9/1 – για κάθε 1€ που στοιχηματίζετε, θα κερδίσετε 9€
 • 4/1 – για κάθε 1€ που στοιχηματίζετε, θα κερδίσετε 4€
 • 1/1 – για κάθε 1€ που στοιχηματίζετε, θα κερδίσετε 1€
 • 1/4 – για κάθε 4€ που στοιχηματίζετε, θα κερδίσετε 1€

Τι γίνεται με τα δεκαδικά ψηφία;

Τα δεκαδικά είναι πολύ πιο κοινά στις ανταλλαγές, όπως η Betfair, αλλά όλοι οι κορυφαίοι ιστότοποι στοιχημάτων σας δίνουν τη δυνατότητα να δείτε τις αποδόσεις στοιχήματος σε αυτήν τη μορφή. Είναι μια εναλλακτική λύση για να δείτε τις αποδόσεις στοιχήματος σε μορφή κλάσματος, και κατά τη γνώμη μας, είναι πιο εύκολο να επιλυθείτε. Ο υπολογισμός:

κέρδη = (πιθανότητες * ποντάρισμα) – ποντάρισμα. Ας το επεξηγήσουμε με μερικά παραδείγματα:

 • Το 9,0 μπορεί να υπολογιστεί ως (9,0 * 10 € στοιχήματος) – 10 € στοίχημα = 80 € κέρδη.
 • Το 4,0 μπορεί να υπολογιστεί ως (4,0 * 10 € στοιχήματος) – 10 € στοίχημα = 30 € κέρδη.
 • Το 2,5 μπορεί να υπολογιστεί ως (2,5 * 10 € στοιχήματος) – 10 € στοίχημα = 15 € κέρδη.
 • Το 1,25 μπορεί να υπολογιστεί ως (1,25 * 10 € στοιχήματος) – 10 € στοίχημα = 2.50 € κέρδη.

Δεκαδικές Αποδόσεις Έναντι Κλασματικών Αποδόσεων

Η αλήθεια ειναι το ένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο, αλλά υπάρχει σίγουρα μια τάση που προκύπτει προς τις δεκαδικές αποδόσεις. Ιστορικά, οι κλασματικές αποδόσεις χρησιμοποιήθηκαν ειδικά στις ιπποδρομίες και στα μαγαζιά του ΟΠΑΠ. Υπάρχουν δύο βασικές διαφορές. Γενικά, οι δεκαδικές αποδόσεις είναι πιο κατανοητές.

Η δεύτερη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι οι κλασματικές αποδόσεις αντιπροσωπεύουν μόνο κέρδη και δεν περιλαμβάνουν το ποντάρισμα που επιστρέφεται σε σύγκριση με τα δεκαδικά που περιλαμβάνουν το ποντάρισμα. Η μετάβαση από τις κλασματικές αποδόσεις στα δεκαδικά ξεκίνησε σε μεγάλο βαθμό με την αυξανόμενη δημοτικότητα των ανταλλαγών στοιχημάτων όπως η Betfair. Για να αλλάξετε ελαφρώς τις πιθανότητες, είναι πραγματικά δύσκολο να αυξήσετε ή να μειώσετε οριακά την πιθανότητα χωρίς να δημιουργήσετε μεγάλα κλάσματα που είναι δύσκολο να υπολογιστούν για τον παίκτη.

Σύνοψη

Οι τζοίροι αντιπροσωπεύουν την πιθανότητα ενός γεγονότος να συμβεί και επομένως σας επιτρέπουν να υπολογίσετε πόσα χρήματα θα κερδίσετε εάν το στοίχημά σας κερδίσει. Για παράδειγμα, με απόδοση 4/1, για κάθε 1 € που ποντάρετε, θα κερδίσετε 4 €. Υπάρχει 20% πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, υπολογιζόμενο με 1 / (4 + 1) = 0,20.

 

*Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις