SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ breadcrumbs arrow ΕΡΕΥΝΑ: ΠΩΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Έρευνα: Πώς κερδοφορούν τα πρωταθλήματα της Αυστραλίας από το στοίχημα

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από αυστραλιανό μέσο ενημέρωσης, αποκάλυψε μια κερδοφόρα συμφωνία των αθλητικών πρωταθλημάτων της χώρας με στοιχηματικές εταιρίες, που εμπλέκει ακόμη και αγώνες ποδοσφαίρου εφήβων.

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από αυστραλιανό μέσο ενημέρωσης, αποκάλυψε μια κερδοφόρα συμφωνία των αθλητικών πρωταθλημάτων της χώρας με στοιχηματικές εταιρίες, που εμπλέκει ακόμη και αγώνες ποδοσφαίρου εφήβων.

Δημήτρης Ψιμίτης
Δημήτρης Ψιμίτης
14 Ιουνίου 2023 - 18:20
14/06/2023 - 18:20
australia.jpg

Τις «μυστικές» συμφωνίες των αθλητικών πρωταθλημάτων της Αυστραλίας που έχουν σχέση με το στοίχημα, έφερε στο φως το τοπικό μέσο ενημέρωσης, ABC News.

Σύμφωνα με έρευνα, οι λίγκες της χώρας διατηρούν συμβάσεις «κάτω από το τραπέζι» με στοιχηματικές εταιρίες, ώστε να παράγουν σημαντικά έσοδα από αθλητικά στοιχήματα.

Οι εταιρίες έχουν καταφέρει να επεκτείνουν την γκάμα επιλογών των στοιχημάτων τους χάρη στα sports analytics (ανάλυση αθλητικών δεδομένων) που καταγράφονται ζωντανά  από σχετικούς scouters. Η πρόσβαση των εν λόγω ειδικών στα αθλητικά γεγονότα είναι εφικτή (και νόμιμη) μόνο αν την επιτρέψουν τα ίδια τα πρωταθλήματα.

Αυτή η πρακτική θεωρείται γενικά αβλαβής και δεν εγείρει υποψίες για οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Ωστόσο, η πρόσφατη αποκάλυψη κάνει λόγο για «μυστικές» συμβάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Super Προσφορά* χωρίς κατάθεση: Κωδικός 200FS ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτά τα άγνωστα συμβόλαια έχουν επιτρέψει στα αθλητικά πρωταθλήματα της χώρας να παράγουν σημαντικά έσοδα από αθλητικά στοιχήματα. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αυστραλίας, τα εθνικά πρωταθλήματα ράγκμπι (NRL) και κρίκετ είναι μόνο μερικοί από τους οργανισμούς που έχουν ευνοηθεί από τη συγκεκριμένη τακτική.

To NRL έχει αναγνωρίσει δημόσια ότι κερδίζει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (31,5 εκατ. ευρώ) μέσω της συνεργασίας με τη βιομηχανία αθλητικών στοιχημάτων. Αντίστοιχα, τα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της χώρας φέρεται να κερδίζουν περίπου 20-25 εκατ. ευρώ.

Οι λίγκες χρησιμοποιούν αυτά τα κεφάλαια για να διατηρήσουν την ακεραιότητα των αντίστοιχων αθλημάτων τους, ενώ κάποια από τα χρήματα διατίθενται σε μη κερδοσκοπικά αναπτυξιακά προγράμματα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λαμβάνει είτε το 1% κάθε στοιχήματος ποδοσφαίρου που τοποθετείται στην Αυστραλία είτε το 15% των κερδών από αυτά τα στοιχήματα, όποιο ποσό είναι μεγαλύτερο. Ακόμη κι αν η στοιχηματική υποστεί «ζημία» λόγω ενός συγκεκριμένου στοιχήματος και υποχρεωθεί να πληρώσει, το εκάστοτε πρωτάθλημα εξακολουθεί να έχει όφελος.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | Γραμμή Βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Διαβάστε επίσης: 

info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Couponi.svg Κουπόνι
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet