SUPER ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ breadcrumbs arrow ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ!

Τα πιο παράξενα παρατσούκλια ποδοσφαιρικών ομάδων!

Είναι βέβαιο πως πολλοί από εσάς θα ακούτε συχνά τα παρατσούκλια των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως για παράδειγμα «μπλαουγκράνα», «κόκκινοι διάβολοι» και «Γηραιά Κυρία».

Είναι βέβαιο πως πολλοί από εσάς θα ακούτε συχνά τα παρατσούκλια των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως για παράδειγμα «μπλαουγκράνα», «κόκκινοι διάβολοι» και «Γηραιά Κυρία».

Sentragoal Team
Sentragoal Team
11 Σεπτεμβρίου 2023 - 13:21
11/09/2023 - 13:21
Sentragoal Team on facebook
Sentragoal Team on instagram
Sentragoal Team on twitter_v2
Sentragoal Team on tiktok_white
 
1_VPPjWz29NykAx1W5hwXA9Q.jpg

Αυτό που ωστόσο λίγοι γνωρίζουν, είναι η προέλευση αυτών των «παρατσουκλιών», το ποιος ήταν ο εμπνευστής τους και πως καθιερώθηκαν.

Στο κείμενο που ακολουθεί η συντακτική ομάδα του Sentragoal.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα πιο ενδιαφέροντα, τα πιο παράξενα και τα πιο χιουμοριστικά παρατσούκλια των ποδοσφαιρικών συλλόγων!

Combo Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή «κόκκινοι διάβολοι»!

Μπορεί πολλοί από εσάς να έχετε ακούσει το παρατσούκλι «Μπέμπηδες», ωστόσο αυτό είχε αποδοθεί παλαιότερα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λόγω του νεαρού της ηλικίας εκείνης της «χρυσής» ομάδας μεταξύ 1955-1957, με προπονητή τον θρυλικό Ματ Μπάσμπι.

Ωστόσο, η ονομασία «κόκκινοι διάβολοι» είναι εκείνη που γνωρίζουν οι περισσότεροι φίλαθλοι ανά τον κόσμο. Το συγκεκριμένο προσωνύμιο το εμπνεύστηκε ο ίδιος ο Μπάσμπι, από την ομάδα ράγκμπι ονόματι Σάλφορντ, που έδρευε στο Μάντσεστερ. Η ομάδα αυτή φορούσε επίσης κόκκινα, ενώ όταν το 1934 έμεινε αήττητη σε μια περιοδεία στη Γαλλία, οι φίλοι της έδωσαν το παρατσούκλι «κόκκινοι διάβολοι», αλλά στα γαλλικά. Έτσι, και η ποδοσφαιρική ομάδα είπε να το... δανειστεί!

Βιγιαρεάλ ή αλλιώς το «κίτρινο υποβρύχιο»!

Η Βιγιαρεάλ είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ισπανία, και φυσικά από αυτές με το πιο γνωστό προσωνύμιο. Πώς όμως προήλθε το ιδιαίτερο παρατσούκλι που αναφέρεται στην ισπανική ομάδα;

Την άνοιξη του 1967, η Βιγιαρεάλ ανέβηκε στην 3η κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Τότε, το θρυλικό πλέον τραγούδι των Beatles, «Yellow Submarine», έκανε μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα να επηρεάσει τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι το συνόδευαν με τους πανηγυρισμούς τους. Έτσι και σε συνδυασμό και με το χρώμα στις εμφανίσεις, προέκυψε το περίφημο «κίτρινο υποβρύχιο».

Βαλένθια θα πει «νυχτερίδες»!

Το 1238 όταν ο Ζαουμέ ο Α' πήρε πίσω τη Βαλένθια από τους Μουσουλμάνους, είχε πιάσει την προηγούμενη μέρα της μάχης μια μικρή νυχτερίδα. Θεώρησε έτσι πως εκείνη του έφερε την τύχη για την τεράστια νίκη και έτσι πήρε την απόφαση να δώσει ένα νέο οικόσημο στην πόλη με τη μορφή της νυχτερίδας να κυριαρχεί.

Από τότε, η νυχτερίδα υπάρχει στο σήμα της πόλης και φυσικά σε όλα τα logos των συλλόγων της Βαλένθια, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως -όντως- στη συγκεκριμένη πόλη κυκλοφορούν και πολλές από δαύτες! Είναι προφανής λοιπόν η επιλογή για το συγκεκριμένο παρατσούκλι.

Super Προσφορά* χωρίς κατάθεση: Κωδικός 200FS ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα «κανόνια» της Άρσεναλ, οι «χωριάτες» της Άστον Βίλα και... τα «ζαχαρωτά» της Έβερτον!

Πίσω στο 1886, οι εργάτες σε ένα εργοστάσιο όπλων με ονομασία «Woolwich Arsenal Armament Factory», αποφάσισαν να ιδρύσουν μια ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία θα ονομαζόταν Dial Square. Αργότερα, έγινε μετονομασία σε Woolwich Arsenal, ενώ το 1913 πήρε το -τελικό της- όνομα ως Άρσεναλ. Φυσικά, η αρχική σχέση του συλλόγου με του δημιουργούς όπλων ενέπνευσε για το παρατσούκλι «κανονιέρηδες».

Οι παίκτες της ομάδας κρίκετ Villa Cross, ήθελαν να βρουν ένα νέο χόμπι, ώστε να απασχολούνται και κατά τους χειμερινούς μήνες. Πήραν έτσι την απόφαση να δημιουργήσουν μια ποδοσφαιρική ομάδα, την Άστον Βίλα, με το Villans, δηλαδή «χωριάτες» να κουμπώνει ιδανικά ως παρατσούκλι.

Στην περίπτωση της Έβερτον κυριαρχούν δύο εκδοχές. Σύμφωνα με την πρώτη, λέγεται πως υπήρχε ένα τοπικό ζαχαροπλαστείο στο Λίβερπουλ, που πουλούσε και διαφήμιζε τις περίφημες -τότε- καραμέλες Everton mints, οι οποίες συνδέθηκαν με την ποδοσφαιρική ομάδα. Η δεύτερη εκδοχή μας λέει πως τις δεκαετίες του 1950 και 1960, υπήρχε μια γυναίκα, η οποία φορώντας ένα μπλε-λευκό φόρεμα, κυκλοφορούσε στο γήπεδο και πετούσε ζαχαρωτά στους φιλάθλους.

Οι «καρακάξες» του Νιουκάστλ!

Η άποψη που έχει κυριαρχήσει αναφορικά με το παρατσούκλι της Νιουκάστλ, φυσικά συνδέεται με τα χρώματα της ομάδας, το μαύρο και λευκό, όπως δηλαδή είναι και οι καρακάξες. Ωστόσο, υπάρχει και μια ιστορία, κατά την οποία δύο καρακάξες είχαν χτίσει τη φωλιά τους στο γήπεδο της ομάδας, λίγο μετά την κατασκευή του.

Όπως λένε όμως πολλοί οπαδοί της ομάδας, αυτή είναι μια απλή ιστορία.

Το... γλυκό «μερένχες» της Ρεάλ και τα... οπίσθια των «cules»!

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι γνωστή με δύο προσωνύμια, τόσο το «βασίλισσα, όσο και το «μερένχες». Το πρώτο, σχετίζεται φυσικά με το όνομά της, καθώς το Ρεάλ σημαίνει «βασιλική» στα ισπανικά, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί και με τις επιτυχίες της στο Champions League. Το δεύτερο, αφορά τόσο το χρώμα της φανέλας της (λευκό), όσο φυσικά και στο ομώνυμο τοπικό γλυκό της Μαδρίτης.

Πάμε τώρα και στην μεγάλη αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα. Το καμάρι της Καταλονίας είναι γνωστό παγκοσμίως ως «μπλαουγκράνα», κάτι που προφανώς παραπέμπει στα χρώματα της ομάδας. Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στο λιγότερο γνωστό παρατσούκλι, το «cules». Στις αρχές του 20ού αιώνα, το γήπεδο της ομάδας δεν είχε εξέδρες με καθίσματα, με αποτέλεσμα οι φίλαθλοί της να κάθονται πάνω στα τσιμέντα της περίφραξης και το... πίσω μέρος του «πισινού» τους να γίνεται ορατό από τους περαστικούς. 

Εξ ου λοιπόν ονομάστηκαν «culers», που με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκε για λόγους ευφωνίας σε «cules».

Γηραιά ή μεγάλη Κυρία;

Το όνομα της Γιουβέντους προέρχεται από τη λατινική λέξη «iuventus» που σημαίνει νεότητα. Ωστόσο, το παρατσούκλι της είναι κάτι... εντελώς αντίθετο. Πίσω στη δεκαετία του 1930, η Γιούβε πανηγύρισε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα, κάνοντας τους οπαδούς της να θέλουν να της δώσουν ένα παρατσούκλι. 

Επέλεξαν το «Βέκια Σινιόρα». Το δεύτερο λόγω των επιτυχιών της ομάδας τους, το πρώτο λόγω του μέσου όρου ηλικίας της. Η αλήθεια είναι πως τότε η ομάδα από το Τορίνο εμπιστευόταν περισσότερο μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες. Έτσι, οι φίλοι της, ήθελαν να τα... χωρέσουν όλα, και επέλεξαν το συγκεκριμένο προσωνύμιο, το οποίο στα ελληνικά θα πρέπει να λέγεται «Γηραιά κυρία»!

Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα παρατσούκλια των ελληνικών ομάδων

Τα παρατσούκλια βέβαια δε θα μπορούσαν να λείπουν και από τη χώρα μας. Παρακάτω θα δείτε ορισμένα από αυτά, φυσικά τα πιο περίεργα, τα οποία όπως θα καταλάβετε δεν ανήκουν στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.

Ελληνικές Ομάδες Παρατσούκλια
Αθηναϊκός Λόρδοι
Καλαμάτα Μαύρη Θύελλα
Καβάλα Αργοναύτες
Λάρισα Το αλογάκι, οι βυσσινί
ΠΑΣ Γιάννινα  Άγιαξ της Ηπείρου
Κέρκυρα Φαίακες
Ξάνθη Ακρίτες
Ηρακλής Γηραιός
Καστοριά Γουναράδες

Κι οι εθνικές ομάδες έχουν τα δικά τους παρατσούκλια

Tη δική τους τιμητική έχουν και τα παρατσούκλια των εθνικών ομάδων, ορισμένα από τα οποία είναι γνωστά σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, ενώ κάποια άλλα τα ανακαλύπτουμε κυρίως μέσα από κορυφαίες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Εθνικές Ομάδες Παρατσούκλια
Βραζιλία Σελεσάο
Αργεντινή Αλμπισελέστε
Αγγλία Τα Τρία Λιοντάρια
Ολλανδία Οράνιε
Ισπανία Φούρια Ρόχα
Αίγυπτος Φαραώ
Βέλγιο Κόκκινοι Διάβολοι
Νορβηγία Βίκινγκς
Γαλλία Τρικολόρ
Ουαλία Δράκοι

Τα πιο παράξενα προσωνύμια στον κόσμο

Πέρα από τα παρατσούκλια που προκύπτουν με μια εύκολη εξήγηση μέσα από τα χρώματα στις φανέλες των ποδοσφαιριστών, τα τοπωνύμια και τους ιδρυτές τους, υπάρχουν ορισμένα άλλα τα οποία και στο άκουσμα τους προκαλούν άλλοτε γέλιο και άλλοτε... ανάμεικτα συναισθήματα.

Ομάδες Παρατσούκλια
Τσακαρίτα Τζούνιορς Νεκροθάφτες
Αλμπαθέτε Το κουρδιστό τυρί
  Λεγανές Αγγουράδες
Εσπανιόλ Παπαγάλοι
Κιέβο Βερόνα Τα ιπτάμενα γαϊδούρια
Μάλαγα Αντσούγιες
Έξετερ Grecians

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
Stoiximan
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Bet Builder*
Πριμ* στο παρολί
Δύο και... ταμείο
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
Pamestoixima.gr
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Στο Παρά 1
Boost Νίκης
Live Streaming*
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
Novibet
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Δύο & νίκησες
Ενισχυμένο* παρολί
Cash Out* & 0% γκανιότα*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
Bwin
9
☆☆☆☆☆
★★★★★
9
GR
Build a Bet
Edit my Bet
Auto Cash out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
Betsson
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Betsson+
Ασφάλεια στα Παρολί
Ενισχυμένες Αποδόσεις
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
Fonbet
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Κερδίστε… χάνοντας
Επιστροφή πριν κριθεί
Boomerang σε 0-0 και 1-1
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
Bet365
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Cash Out*
Φτιάξτε αγορά
Live Streaming*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
Netbet
8.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.2
GR
Cash Out*
Ελκυστικές Προσφορές*
Ασιατικά Χάντικαπ
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Couponi.svg Κουπόνι
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet