COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ breadcrumbs arrow ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Διαχείριση Κεφαλαίου στο Στοίχημα

23 Μαΐου 2021 - 11:40

Το στοίχημα διαγράφει μια ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια, με δεδομένο τις πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες που έχουν προστεθεί στο παιχνίδι και την καθημερινή πληθώρα αναμετρήσεων σε όλα τα σπορ από όλο τον κόσμο, με ολοένα και περισσότερους παίκτες να μπαίνουν στο παιχνίδι είτε για τη διασκέδασή τους είτε για το κέρδος. Σε κάθε περίπτωση όμως χρειάζεται καθαρό μυαλό και σωστή διαχείριση του κεφαλαίου στο στοίχημα.

Μια σωστή τακτική μπορεί να φέρει την επιτυχία και τα πολυζήτητα κέρδη. Όλοι μας θα έχουμε ακούσει το bankroll management, που αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο μακροχρόνιας επιτυχίας για τον κάθε παίκτη. Θεωρητικά αυτό που ισχύει και ας ηχεί αρκετά αντικρουστικό είναι πως το να έχουμε περισσότερες επιτυχίες από ότι αποτυχίες στα πονταρίσματα, δεν σημαίνει αυτόματα πως μας βγάζει κερδισμένους.

Όπως θα δείτε πιο κάτω, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που αναδύονται από τη διαχείριση του κεφαλαίου και την προσωπική πειθαρχία του εκάστοτε παίκτη, όπως και την στρατηγική, που επηρεάζουν αναμφισβήτητα το ποντάρισμα.

Πώς γίνεται η διαχείριση κεφαλαίου στο στοίχημα

Το Bankroll management αποτελεί το Α και το Ω όταν αποφασίζουμε να στοιχηματίσουμε, καθώς είναι το διαθέσιμο κεφάλαιο που μπορούμε να δώσουμε στο αρχικό μας ποντάρισμα και χαρακτηρίζεται από έναν αριθμό κανόνων που πρέπει να εκτελεστούν, αποφεύγοντας έτσι τη μεγάλη χασούρα και αυξάνοντας παράλληλα το κέρδος.

Το πιο κλασικό σφάλμα που παρατηρείται σε αυτήν την περίπτωση είναι η λάθος διαχείριση κεφαλαίου και αυτό μπορεί να συσχετιστεί κάποιες φορές και με την εμπειρία ή τον τύπο του κάθε παίκτη.

Αρχικά, λοιπόν, η σωστή διαχείριση κεφαλαίου ξεκινά από να μην παίρνονται ρίσκα δυσανάλογα της τσέπης του κάθε παίκτη και να υπάρχει σωστή σχέση ανάμεσα στη διάθεση κεφαλαίου και του ύψους στο ποντάρισμα. Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το κυριότερο δεν είναι το κέρδος που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από ένα μόνο δελτίο. Αποτελεί σημαντικότερο παράγοντα το πόσες φορές θα έχει κέρδος από τα στοιχήματα που παίζει.

Στην στοιχηματική διάλεκτο αυτό ονομάζεται log run και χαρακτηρίζει αυτούς στοχεύουν τα διαρκή και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, σε αντίθεση με αυτούς που δεν διαθέτουν υπομονή και βασίζονται σε περιστασιακές νίκες που έρχονται σε μη τακτικά χρονικά διαστήματα από δελτία παρολί ή και άλλα παιχνίδια.

Επιπλέον το στυλ παιχνιδιού, αλλά και η κατηγορία πονταρίσματος, όπως για παράδειγμα παρολί ή μονά αποδεκτά, είναι ένας βοηθητικός παράγοντας που συσχετίζεται με το από πάνω.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία live betting εμπειρία
check_3c
Άμεσες & δωρεάν συναλλαγές
check_3c
Εξελιγμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα σημαντικό tip είναι να αποφεύγεται ο τυφλός, ο αδιάκοπος στοιχηματισμός, μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν αναμετρήσεις. Η γνώση και η σωστή μελέτη σε αυτήν την περίπτωση βοηθούν σημαντικά στα παιχνίδια που θέλουμε να ποντάρουμε, επιλέγοντας πάντα κάποια από αυτά. Μεγάλο λάθος, επίσης, είναι να προσθέτουμε σε ένα στοίχημα πολλές αναμετρήσεις, βάζοντας παράλληλα πολλά χρήματα. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, παρατηρείται ότι όποιος επιδιώκει να κερδίσει με μεγάλα στοιχήματα ή μεγάλα παρολί ή ποντάρει σε θεωρητικά σίγουρα σημεία, βάζει σε κίνδυνο ένα μεγάλο κομμάτι του κεφαλαίου του.

Εν κατακλείδι αυτό που λέγεται είναι πως αν στοιχηματίσετε σε τέσσερις ομάδες να κερδίσουν τις αναμετρήσεις που πρόκειται να δώσουν, και εσείς ποντάρετε και τις τέσσερις μαζί σε επιλογή παρολί, αντί να τις παίξετε σε ξεχωριστά στοιχήματα, τότε οι πιθανότητες χασούρας είναι πιο πολλές, αφού κινδυνεύετε να χάσετε ένα ολόκληρο δελτίο από ένα μόλις χαμένο παιχνίδι. Σε αυτήν την περίπτωση η σωστή διαχείριση του στοιχήματος είναι να ποντάρετε το κάθε ματς σε διαφορετικό δελτίο, καθώς και να χάσετε κάποιο από αυτά θα αποκομίσετε ένα σημαντικό μέρος του στοιχήματός σας, από τα υπόλοιπα που παίξατε σωστά.

Διαχείριση αρχικού κεφαλαίου

Πριν από την έναρξη του στοιχήματός σας, θα πρέπει ορίσετε το αρχικό ποσό, υπολογίζοντας πόσα περίπου χρήματα είναι προς ποντάρισμα για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως π.χ. όλη η σεζόν.

Σε καμία περίπτωση τα χρήματα του κεφαλαίου δεν θα πρέπει να συνδέονται ή να επηρεάζουν άμεσα τη ζωή σας ή καθημερινές υποχρεώσεις που θα πρέπει να διευθετήσετε. Ουσιαστικά, λοιπόν, θα διαθέσετε για ποντάρισμα το περίσσευμα από αυτά που υπολογίσατε στο κεφάλαιό σας.

Για παράδειγμα, αν κάποιος διαθέτει 100 ευρώ ως αρχικό κεφάλαιο, το να στοιχηματίσει 5 ευρώ είναι μια ιδανική ευκαιρία για να ξεκινήσει την στοιχηματική του εμπειρία, συνεχίζοντας με ασφάλεια την ενασχόληση με στοιχήματα, ενώ παράλληλα έχει περισσότερες πιθανότητες για να διευρύνει τα κέρδη του.

Οι κατηγορίες του bankroll management

Η κλασική διαχείριση στο κεφάλαιο, είναι η διαίρεση του κεφαλαίου με τον αριθμό 4 και πάντα το ¼ του κεφαλαίου που διατίθεται. Μάλιστα, το ¼ σε πολλές περιπτώσεις περιορίζεται στο μισό και έχει να κάνει για παράδειγμα με την κατάσταση των πρωταθλημάτων (έναρξη, επανέναρξη, διακοπή).

Μια άλλη θεωρία διαχείρισης για το κεφάλαιο, είναι ο διαχωρισμός του σε δυο ισόποσα μέρη, χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό κατά την διάρκεια της στοιχηματικής δραστηριότητας.

Συμβουλές για το διαδικτυακό στοίχημα

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μηδενισμού του ¼ είναι η αποχή από το στοίχημα για κάποιο διάστημα. Έπειτα ο ορισμός στόχου βοηθά σημαντικά, καθώς είναι το ίδιο σημαντικό το να καθορίσετε το κεφάλαιο όσο και να γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε τα κερδισμένα ποσά.

Τα χρήματα που διατηρείτε για το στοίχημα είναι αυτά που σας δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε το χόμπι σας, για αυτό θα είναι καλό να δείτε το εν λόγω κεφάλαιό σας ως μια επένδυση.

Κάποιος που διαχειρίζεται σωστά το κεφάλαιο, χωρίς να έχει καλά ποσοστά νικών, μπορεί να βγει πολύ πιο κερδισμένος από κάποιον που είναι άριστος στις προβλέψεις και διαθέτει καλά στατιστικά, όμως δεν διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο το κεφάλαιό του.

Η μέθοδος στο ποντάρισμα

Η πιο ενδεδειγμένη επιλογή στοιχήματος είναι αυτή του σταθερού πονταρίσματος. Έτσι, λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση ποντάρετε ένα σταθερό ποσοστό από το κεφάλαιό σας σε κάθε δελτίο. Σε περίπτωση διπλασιασμού στο ποσοστό του κεφαλαίου σας, διπλασιάζεται και το ποντάρισμα ταυτόχρονα, ενώ σε περίπτωση μείωσης το μειώνεται ανάλογα.

Το μέγεθος πονταρίσματος, το στυλ παιχνιδιού και το επιτρεπόμενο κεφάλαιο, είναι οι τρεις πυλώνες του σωστού στοιχηματισμού. Το στοίχημα σε μονά αποδεκτά πρέπει να αγγίζει το 5% του κεφαλαίου σας και το ποντάρισμα παρολί σε μικρότερη κλίμακα είναι οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις, ενώ οι πιθανότητες νίκης των μονών αποδεκτών είναι αρκετά περισσότερες από αυτές των παρολί και για αυτό το ποντάρισμα είναι σε μεγαλύτερα επίπεδα.

Συμπέρασμα

Συνεπώς, η σωστή λογική είναι να κάνετε την αρχή σας με μικρά πονταρίσματα, μονά αποδεκτά, δημιουργώντας έτσι μια βάση στο κεφάλαιό σας και σιγά-σιγά να το αυξήσετε. Η υπομονή είναι από τα σημαντικότερα εργαλεία στον στοιχηματισμό και χρειάζεται να έχετε αρκετή.

Το παιχνίδι θα πρέπει να γίνεται κάτω από ένα ορισμένο κεφάλαιο και χωρίς υπερβολές, ενώ καλό θα ήταν να κρατάτε ένα αρχείο με τα δελτία σας, αρκετά τακτικά, ούτως ώστε να βλέπετε τα λάθη σας, αλλά και την πρόοδό σας και σε περίπτωση αλλαγών να γνωρίζετε μέσω των παραπάνω πώς να πράξετε.

Διαχειριστείτε το κεφάλαιό σας με στόχο τα μακροπρόθεσμα κέρδη και μην ποντάρετε σε καμία των περιπτώσεων ποσά που πρόκειται να σας δημιουργήσουν πρόβλημα στις προσωπικές σας υποχρεώσεις. Ακολουθώντας, λοιπόν, όλα τα παραπάνω, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε γρήγορες αλλαγές ως προς το θετικό και ιδιαίτερα στο κεφάλαιό σας.

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
Stoiximan
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Bet Builder*
Πριμ* στο παρολί
Δύο και... ταμείο
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
Pamestoixima.gr
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Στο Παρά 1
Boost Νίκης
Live Streaming*
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
Novibet
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Δύο & νίκησες
Ενισχυμένο* παρολί
Cash Out* & 0% γκανιότα*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
Bwin
9
☆☆☆☆☆
★★★★★
9
GR
Build a Bet
Edit my Bet
Auto Cash out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
Betsson
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Betsson+
Ασφάλεια στα Παρολί
Ενισχυμένες Αποδόσεις
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
Fonbet
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Κερδίστε… χάνοντας
Επιστροφή πριν κριθεί
Boomerang σε 0-0 και 1-1
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
Bet365
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Cash Out*
Φτιάξτε αγορά
Live Streaming*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
Netbet
8.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.2
GR
Cash Out*
Ελκυστικές Προσφορές*
Ασιατικά Χάντικαπ
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
Interwetten
8.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.2
GR
Cash Out*
Mobile app
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betshop
Betshop
8.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.2
GR
0% γκανιότα*
Partial Cash Out*
Παρά 1 & Πριμ 200
Cash out* Μερικό Cash Out* Mobile Streaming
+5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
Sportingbet
9
☆☆☆☆☆
★★★★★
9
GR
Edit my Bet*
Αυτόματο cash out*
Καθημερινές προσφορές*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Couponi.svg Κουπόνι
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet