COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ breadcrumbs arrow ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΠΤΩΣΗ

Αποδόσεις σε πτώση

Sentragoal Team
Sentragoal Team
13 Αυγούστου 2021 - 13:13
13/08/2021 - 13:13
Sentragoal Team on facebook
Sentragoal Team on instagram
Sentragoal Team on twitter_v2
Sentragoal Team on tiktok_white
 
apodoseis-se-ptwsh-1000-x-500_2.jpg

Το στοίχημα αποτελεί ένα εγχείρημα που εκφράζεται κατά κύριο λόγο μέσω των μαθηματικών. Από τις κυριότερες μεταβλητές είναι φυσικά οι αποδόσεις στις οποίες οι παίκτες ποντάρουν με στόχο το κέρδος. Το ύψος κάθε απόδοσης είναι και αυτό που καθορίζει αν το εκάστοτε σημείο είναι συμφέρον ή όχι για τους παίκτες. Το βασικό τους χαρακτηριστικό δεν είναι άλλο από τις συνεχείς μεταβολές στις οποίες υπόκεινται. Οι μεταβολές αυτές δύναται να έχουν είτε ανοδική είτε πτωτική τάση.

Οι αποδόσεις σε πτώση είναι το φαινόμενο που θα αναλυθεί λεπτομερώς στο άρθρο που ακολουθεί, καθώς επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κρίση και εν τέλει τις αποφάσεις των παικτών του στοιχήματος. Θέλοντας να ξεκινήσουμε με έναν απλό ορισμό, μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε πως πρόκειται για τις αποδόσεις που διαγράφουν πτωτική τάση συγκριτικά με την αρχική τιμή στην οποία προσφέρθηκαν.

Πτώση αποδόσεων: Πότε συμβαίνει

Κάθε στοιχηματική πλατφόρμα φιλτράρει συγκεκριμένες πληροφορίες έτσι ώστε μέσω ενός εξελιγμένου αλγορίθμου να εξάγει την αρχική απόδοση. Εν συνεχεία προσαρμόζει το ποσοστό της γκανιότας (το σίγουρο κέρδος που εξασφαλίζει) και προκύπτει η απόδοση που οι παίκτες τελικά βλέπουν στις οθόνες τους. Η τιμή αυτή αποτελεί και την απόδοση που λόγω μιας σειράς παραγόντων δύναται να οδηγηθεί σε (μικρή ή μεγάλη) πτώση. Οι βασικότεροι παράγοντες είναι οι παρακάτω:

Όγκος πονταρισμάτων (τζίρος): Τα πολλά και υπέρογκα πονταρίσματα σε συγκεκριμένο σημείο αποτελούν τον βασικότερο λόγο που οδηγεί στην πτώση μιας απόδοσης. Σε μια τέτοια περίπτωση, κάθε bookmaker οφείλει να προστατευτεί, εξασφαλίζοντας μια όσο το δυνατόν μικρότερη επιστροφή κερδών. Σημειώνεται πως η πτώση της απόδοσης στον «άσο» μιας αναμέτρησης, ισοδυναμεί με την αντίστοιχη αύξηση των αποδόσεων στα σημεία της ισοπαλίας και του διπλού.

Ειδησεογραφία: Το αγωνιστικό ρεπορτάζ κάθε αναμέτρησης δύναται να μεταβληθεί ακόμα και λίγα λεπτά πριν τη σέντρα. Συνεπώς πρόκειται για έναν απρόβλεπτο παράγοντα που μπορεί να αλλάξει τόσο τα σχέδια μιας στοιχηματικής πλατφόρμας όσο και αυτά των παικτών. Στην περίπτωση των bookmakers, η αλλαγή πλάνων μεταφράζεται με τις αποδόσεις σε πτώση. Για να γίνει πιο κατανοητό, ας υποθέσουμε πως η νίκη της Γιουβέντους προσφέρεται αρχικά σε απόδοση 1.70, με τον σταρ Ρονάλντο όμως να δίνεται αμφίβολος. Σε περίπτωση που τα αγωνιστικά νέα τον θέλουν τελικά να αγωνίζεται, αυτόματα οι πιθανότητες νίκες της Γιουβέντους αυξάνονται και κατά συνέπεια μειώνεται η απόδοση για το εν λόγω σενάριο.

Λάθος απόδοση: Είναι γεγονός πως ο αλγόριθμος που λειτουργεί προς όφελος κάθε πλατφόρμας δεν μπορεί πολλές φορές να συνυπολογίσει σημαντικούς παράγοντες όπως η αντιπαλότητα μεταξύ δύο ομάδων, η αγωνιστική τους κατάσταση και η σημαντικότητα μιας επιστροφής ή μιας απουσίας. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα και ιδίως στις μικρότερες κατηγορίες. Ως άμεση συνέπεια, οδηγείται στη διαμόρφωση «λάθος απόδοσης», κάτι που δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στους παίκτες καθώς είναι πλέον σε θέση να εντοπίσουν τα λεγόμενα “value bets”. (*Ως value bet ορίζεται κάθε σημείο που προσφέρεται σε υψηλότερη απόδοση από την αναμενόμενη, με βάση πάντα την προσωπική κρίση του κάθε παίκτη).

«Ύποπτα παιχνίδια»: Ο συγκεκριμένος παράγοντας σηκώνει σίγουρα πολύ…κουβέντα. Η ιστορία έχει δείξει πως ναι υπάρχουν στημένα παιχνίδια. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα δύσκολο να «κυκλοφορήσουν» ευρέως. Ας μην ξεχνάμε πως οι υπεύθυνοι για τη χειραγώγηση μιας αναμέτρησης δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν αν διαδώσουν στην αγορά τα πλάνα τους. Αυτό που παρατηρείται συχνά ωστόσο είναι ολοένα και περισσότερες φήμες περί «στημένων», κάτι που αποδίδεται στη σημαντική πτώση που πιθανώς καταγράφει μια συγκεκριμένη απόδοση. Εσείς ως παίκτες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε στην άκρη τέτοια παιχνίδια.

Τα πλεονεκτήματα της πτώσης αποδόσεων

Η κατάσταση κατά την οποία ένα σημείο καταγράφει σημαντική πτώση, δύναται – υπό προϋποθέσεις – να λειτουργήσει ευεργετικά για μια μεγάλη μερίδα παικτών. Αυτό συμβαίνει γιατί:

  • Τα υπόλοιπα σημεία θα σημειώσουν ανοδική τάση. Σε μια τέτοια περίπτωση, αν το έγκυρο ρεπορτάζ συνηγορεί για «κόντρα» στο σημείο που συγκέντρωσε υψηλό τζίρο, θα υπάρχει σημαντικό όφελος από τις ελκυστικές αποδόσεις στα υπόλοιπα σημεία. (στην ισοπαλία και το διπλό σε περίπτωση μεγάλου όγκου πονταρισμάτων στον άσο ή στο under σε περίπτωση που «φορτώθηκε» υπερβολικά το over).
  • Οι αποδόσεις δεν μεταβάλλονται συγχρόνως σε όλες τις στοιχηματικές πλατφόρμες: Αυτό σημαίνει πως διατηρώντας λογαριασμό σε περισσότερες από μία νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες, έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε το ρυθμό της πτώσης μιας απόδοσης και να ρισκάρετε στον μπουκ που προσφέρει την υψηλότερη τιμή τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Μια χρήσιμη συμβουλή                

Με βάση τα παραπάνω, η πτώση των αποδόσεων μπορεί να λειτουργήσει ως ένα σημαντικό βοήθημα στα χέρια των παικτών. Κάθε παίκτης ερμηνεύει διαφορετικά το φαινόμενο των αποδόσεων σε πτώση και σε συνάρτηση πάντα με τα προσωπικά του κριτήρια (φόρμα, απουσίες, εξωαγωνιστικοί παράγοντες κτλ). Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάστε είναι πως όσο μεγάλος κι αν είναι ο τζίρος που συγκεντρώνει ένα σημείο, δεν αρκεί για να εγγυηθεί την επαλήθευση του. Οι bookmakers άλλωστε, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι…ένα βήμα μπροστά!

Νόμιμες Στοιχηματικές Ιστοσελίδες στην Ελλάδα

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Bet365
Bet365
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Cash Out*
Φτιάξτε αγορά
Live Streaming*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Stoiximan
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Bet Builder*
Πριμ* στο παρολί
Δύο και... ταμείο
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
Novibet
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Δύο & νίκησες
Ενισχυμένο* παρολί
Cash Out* & 0% γκανιότα*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
Pamestoixima.gr
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Στο Παρά 1
Boost Νίκης
Live Streaming*
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
Bwin
9
☆☆☆☆☆
★★★★★
9
GR
Build a Bet
Edit my Bet
Auto Cash out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
Sportingbet
9
☆☆☆☆☆
★★★★★
9
GR
Edit my Bet*
Αυτόματο cash out*
Καθημερινές προσφορές*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betshop
Betshop
8.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.2
GR
0% γκανιότα*
Partial Cash Out*
Παρά 1 & Πριμ 200
Cash out* Μερικό Cash Out* Mobile Streaming
+5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Vistabet
Vistabet
8.9
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.9
GR
Build a Bet
Auto Cash Out*
Live Streaming*
Cash out* Αυτόματο Cash out* Bet builder*
+4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
Interwetten
8.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.2
GR
Cash Out*
Mobile app
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Couponi.svg Κουπόνι
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet