ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ! ΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow EURO breadcrumbs arrow ΙΤΑΛΙΑ EURO 24: ΡΟΣΤΕΡ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ιταλία Euro 24: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Αποδόσεις και Προγνωστικά

Πάει στα γήπεδα της Γερμανίας για να υπερασπιστεί τον τίτλο από το προηγούμενο Euro!

Πάει στα γήπεδα της Γερμανίας για να υπερασπιστεί τον τίτλο από το προηγούμενο Euro!

Sentragoal Team
Sentragoal Team
25 Ιουνίου 2024 - 08:00
25/06/2024 - 08:00
Sentragoal Team on facebook
Sentragoal Team on instagram
Sentragoal Team on twitter_v2
Sentragoal Team on tiktok_white
 
Sentragoal italia euro 2024.jpeg

Μία Ιταλία γεμάτη εκπλήξεις! Έχει απουσιάσει από τα τελικά του Euro έξι φορές, αλλά σε παραπάνω από τις μισές από αυτές που συμμετείχε (6/10) έπαιξε τουλάχιστον στα ημιτελικά. Κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο, έχει βρεθεί σε άλλους τόσους χαμένους τελικούς και μπορεί οι επιτυχίες της να μην μπαίνουν στο ζύγι με τα τέσσερα τρόπαια Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά η κάτοχος της κούπας (νίκησε την Αγγλία στον τελικό προ τριετίας) δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro 24 και το τρέχον καλοκαίρι, αλλά οι δύο διαδοχικές απουσίες από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (2018, 2022), σε συνδυασμό με την αποτυχία να περάσει τον όμιλο στις προηγούμενες δύο (2010, 2014), έχουν κλονίσει συθέμελα το ιταλικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, σε σημείο ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου για 2ο διαδοχικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να θεωρείται κακός οιωνός εν όψει του Μουντιάλ του 2026!

Η παράνοια στο ποδόσφαιρο της χώρας περισσεύει, ωστόσο η αλλαγή προπονητή (Λουτσιάνο Σπαλέτι αντί Ρομπέρτο Μαντσίνι) μπορεί να έγινε αναπάντεχα, πλην όμως έχει πιθανότητες ώστε να αποδειχθεί «μεταμφιεσμένη ευλογία», ως απόρροια του αντισυμβατικού χαρακτήρα του 65χρονου τεχνικού. Επανήλθε στην κεντρική σκηνή με την κατάκτηση του «σκουντέτο» από τη Νάπολι το 2023 και δείχνει ότι είναι σε θέση να εμπνεύσει…

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Η τύχη την έφερε στο 3ο γκρουπ και οι… καμπάνες ήχησαν από νωρίς, καθώς έχασε 2-1 από την Αγγλία στη Νάπολη. Γρήγορα φάνηκε ότι δεν μπορούσε να κοντράρει τα «τρία λιοντάρια», από τα οποία έχασε και στο Λονδίνο (3-1). Με Ουκρανία, Βόρεια Μακεδονία και Μάλτα, όμως, οι Ιταλοί έκαναν τη δουλειά και με απολογισμό 4-2-0 πέρασαν στην τελική φάση. Βέβαια, δυσκολεύτηκαν στον υπερθετικό βαθμό και μάλιστα χρειάστηκαν την εύνοια της διαιτησίας στο φινάλε του γκρουπ, οπότε και πήραν το 0-0 με την Ουκρανία επί γερμανικού εδάφους (οι Ουκρανοί αγωνίζονται σε ουδέτερο λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα τους).

Το ενεργητικό των 16 τερμάτων σε 8 ματς δείχνει «υγιές», αλλά τα 12 γκολ ήρθαν στο καρέ αναμετρήσεων με Μάλτα και Βόρεια Μακεδονία. Γίνεται αντιληπτό ότι επιθετικά υπήρξε θέμα, το οποίο υπερτονίζεται από το γεγονός ότι 1ος σκόρερ της Ιταλίας ήταν ο μέσος Ντάβιντε Φρατέζι.

Mοναδική προσφορά* για να σκοράρεις καθημερινά στις πιο δημοφιλείς λίγκες! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιταλία Euro 24 Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει η Ιταλία στο Euro. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Τζ. Ντοναρούμα (25)

61/0

Παρί

Άλεξ Μερέτ (27)

3/0

Νάπολι

Τζουλ. Βικάριο (27)

1/0

Τότεναμ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ματέο Νταρμιάν (34)

42/2

Ίντερ

Τζ. Ντι Λορέντσο (30)

34/3

Νάπολι

Αλ. Μπαστόνι (25)

22/1

Ίντερ

Φεντ. Ντι Μάρκο (26)

17/2

Ίντερ

Τζ. Μαντσίνι (28)

12/0

Ρόμα

Φ. Γκάτι (25)

3/0

Γιουβέντους

Αλ. Μπουοντζόρνο (24)

3/0

Τορίνο

Αντρέα Καμπιάσο (24)

2/0

Γιουβέντους

Ραούλ Μπελανόβα (24)

1/0

Τορίνο

Ρικ. Καλαφιόρι (22)

0/0

Μπολόνια

ΜΕΣΟΙ

Νικ. Μπαρέλα (27)

53/9

Ίντερ

Ζορζίνιο (32)

52/5

Άρσεναλ

Μπ. Κριστάντε (29)

38/2

Ρόμα

Λορ. Πελεγκρίνι (27)

28/6

Ρόμα

Ντ. Φρατέζι (24)

13/4

Ίντερ

Νικολό Φατζόλι (23)

1/0

Γιουβέντους

Μ. Φολορούνσο (26)

0/0

Βερόνα

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Φεντ. Κιέζα (26)

45/7

Γιουβέντους

Στ. Ελ Σαράουι (31)

31/7

Ρόμα

Τζ. Ρασπαντόρι (24)

26/6

Νάπολι

Τζ. Σκαμάκα (25)

15/1

Αταλάντα

Ματέο Ρετέγκι (25)

6/4

Τζένοα

Ματία Τζακάνι (28)

4/0

Λάτσιο

Ο προπονητής

Ο 65χρονος εκλέκτορας από την Τοσκάνη, Λουτσιάνο Σπαλέτι, συμπλήρωσε τρεις δεκαετίες στους πάγκους (Έμπολι, Σαμπντόρια, Βενέτσια, Ουντινέζε, Ανκόνα, Ρόμα, Ζενίτ, Ίντερ, Νάπολι) και παρά το ότι οι 8 τίτλοι σε Ιταλία και Ρωσία δεν είναι το πιο ισχυρό διαβατήριο για το… πάνθεον, στην Ιταλία χαίρει απόλυτης εκτίμησης. Λάτρης της πειθαρχίας και του γρήγορου ποδοσφαίρου, κατά κανόνα δίχως να σηκώνεται η μπάλα, ανέλαβε την Ιταλία τον Αύγουστο του 2023 και ο απολογισμός 5-2-1 στα πρώτα 8 ματς μαρτυρά ότι είναι θετικό το πρόσημο.

Βέβαια, ο ίδιος γνωρίζει ότι καλείται να φέρει ισορροπία σε μία υπερδύναμη που δεν έπαιξε καν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις τελευταίες δύο εκδόσεις, αλλά προ τριετίας ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Θυσιάζει την εμπειρία για το κίνητρο και τον ενθουσιασμό, ενώ μέχρι πρότινος δεν είχε απαρνηθεί εδώ και 20 χρόνια το 4-3-3, αλλά εσχάτως δοκιμάζει και σχήματα με τρία στόπερ, εκτιμώντας ότι έτσι ενδεχομένως θα έχει καλύτερο έλεγχο η Εθνική.

Το Αστέρι της ομάδας

Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να καταλάβει κάποιος ότι ο κύριος ονόματι Ζορζ Λουίζ Φρέγιο Φίλιο δεν μπορεί να γεννήθηκε Ιταλός. Ο κατά κόσμον Ζορζίνιο, άνοιξε τα μάτια του τον Δεκέμβρη του 1991 στην Ιμπιτούμπα της Βραζιλίας, αλλά στα 15 του ταξίδεψε στην Ιταλία και έμελλε να… ριζώσει. Αναπτύχθηκε μέσα από τη Βερόνα, έκανε πρωταθλητισμό με τη Νάπολι και την τελευταία εξαετία βγάζει το παντεσπάνι του στην Πρέμιερ Λιγκ (πρώτα στην Τσέλσι και την τελευταία διετία στην Άρσεναλ).

Απέχει πολύ από την κλασική περίπτωση του αμυντικού μέσου, καθώς καλύπτει υποδειγματικά τον χώρο και σπάνια εμπλέκεται σε μάχες «ένας με έναν», ωστόσο διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση και το σπάνιο χάρισμα να διαμορφώνει τον ρυθμό της ομάδας του, δίχως να πέφτει συχνά έξω για το τι απαιτεί η κάθε περίσταση. Το ότι διανύει την 4η δεκαετία της ζωής του σημαίνει ότι απαιτείται… συντήρηση, ωστόσο στα δύσκολα αναμένεται να ηγηθεί της προσπάθειας των υπολοίπων.

Πιθανή 11άδα & Στρατηγική

Επί δεκαετίες, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν άλλαζε το 4-3-3, παρά μόνο έκανε παραλλαγές που δεν αλλοίωναν τον κεντρικό πυρήνα της λογικής του. Ως ομοσπονδιακός, όμως, έβαλε τόσο νερό στο κρασί του όσο ποτέ και είναι έτοιμος να παρατάξει την Ιταλία με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Σίγουροι στα στόπερ οι Μπουντζόρνο και Μπαστόνι, λογικά θα τους πλαισιώσει ο Νταρμιάν λόγω εμπειρίας, ενώ ούτε λόγος για το ότι ο Ντοναρούμα θα υπερασπίζεται την εστία.

Οι Ζορζίνιο και Μπαρέλα θα «λύνουν και θα δένουν» στη μεσαία γραμμή, οι Πελεγκρίνι και Κιέζα θα έχουν δημιουργικά καθήκοντα, ενώ οι Ντι Λορέντσο και Ντιμάρκο θα είναι οι βασικοί ακραίοι. Στην κορυφή της επίθεσης δεσπόζει ο Σκαμάκα, αλλά θα του κάνει δύσκολη τη ζωή ο Ρετέγκι, ενώ στα χαφ, οι Φρατέζι και Κριστάντε είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν οποιονδήποτε βασικό.

 (3-4-2-1): Ντοναρούμα – Νταρμιάν, Μπουοντζόρνο, Μπαστόνι – Ντι Λορέντσο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Ντιμάρκο – Πελεγκρίνι, Κιέζα – Σκαμάκα.

Σας παραθέτουμε τους παίχτες που αναλαμβάνουν τις στατικές φάσεις, το φαβορί για πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και τον πιο… καρτάκια.

Εκτελέσεις Πέναλτι Ζορζίνιο (Ρασπαντόρι)
Εκτελέσεις Φάουλ Ντι Μάρκο (Πελεγκρίνι)
Σκόρερ Σκαμάκα
Κάρτες Μπαρέλα

Euro 24 Ιταλία Όμιλος

Κληρώθηκε στον 2ο όμιλο και από τη στιγμή που η Ιταλία δεν μπήκε ως επικεφαλής στην κλήρωση, ήταν λογικό και επόμενο να βρει απέναντί της έναν αντίπαλο από το πάνω ράφι. Αυτός είναι η Ισπανία, με την οποία η «σκουάντρα ατζούρα» θα συνθέσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μεσογειακό ντέρμπι. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι δύο τους έχουν πολλές και ενίοτε λαμπρές κόντρες στο παρελθόν. Διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε 40 περιπτώσεις και παρά το μοιρασμένο του πράγματος (13-16-11 υπέρ της Ισπανίας), η πιο σημαντική νίκη πηγαίνει στους «φούριας ρόχας», οι οποίοι διέλυσαν τους Ιταλούς (4-0) στον τελικό του Euro 2012. Η Κροατία είναι ο «κακός δαίμονας» των διεθνών του Λουτσιάνο Σπαλέτι, με τη μοναδική ιταλική νίκη να καταγράφεται το 1942 (στο 3-5-0 οι «χρβάτσκι» έκτοτε, στο 0-1-0 σε τελικά Euro). Πρώτη συμμετοχή της Αλβανίας στα τελικά, οπότε οι μεταξύ τους κόντρες σε θερινά ραντεβού αγνοούνται.

  1. Ισπανία
  2. Ιταλία
  3. Κροατία
  4. Αλβανία

Πρόγραμμα Euro 24 Ιταλία

Οι κατά τεκμήριο ισχυρές ομάδες είθισται να προτιμούν έναν βατό αντίπαλο για την πρεμιέρα των ομίλων και η Ιταλία έχει αυτό το «προνόμιο», τουλάχιστον θεωρητικά, καθώς αντιμετωπίζει την Αλβανία. Βέβαια, το παραπάνω έχει διπλή ανάγνωση, καθώς αν αποτύχει να νικήσει, η πρόκριση δυσκολεύει με το «καλημέρα», καθώς ακολουθούν Ισπανία και Κροατία. Η πρώτη θεωρείται το φαβορί του γκρουπ, με τη 2η οι συναντήσεις μόνο ευχάριστες δεν είναι (1-5-3).

 

Αγώνας Σκορ Γήπεδο & Πόλη
Ιταλία - Αλβανία 15/6, 2-1 «BVB Stadion», Ντόρτμουντ
Ισπανία - Ιταλία 20/6, 1-0 «Arena AufSchalke», Γκέλζενκιρχεν
Κροατία - Ιταλία 24/6, 1-1 «Leipzig Stadium», Λειψία

 

Mοναδική προσφορά* για να σκοράρεις καθημερινά στις πιο δημοφιλείς λίγκες! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιταλία Euro 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις Euro 24 που μπορεί να έχει η Ιταλία στη φάση των νοκ-άουτ με δεδομένο πάντα ότι θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Θέση Διασταυρώνεται με...
Ελβετία

*Στη νοκ άουτ φάση των «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Στατιστικά
  • Τουλάχιστον στα ημιτελικά στις 6/10 διοργανώσεις (60%)

  • Υπέστη μόλις 6 ήττες σε σύνολο 45 ματς στα τελικά Euro

Euro 24 Ιταλία Αποδόσεις

Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι η κάτοχος του τροπαίου θα βρισκόταν στο… βάθρο, όσον αφορά στις πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου. Αντ’ αυτού, όμως, βρίσκουμε την Ιταλία στα όρια της εξάδας. Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η ποδοσφαιρική λογική, για να εξηγήσει κάποια πράγματα. Αφενός η «σκουάντρα ατζούρα» έχει παραταχθεί σε τελική φάση μεγάλων διοργανώσεων με απείρως πιο ποιοτικά και υποσχόμενα ρόστερ, αφετέρου η απουσία από την τελική φάση των τελευταίων δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων έχει κοστίσει στον τομέα της αξιοπιστίας.

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 15.00
Να φτάσει στον τελικό 6.00
Να φτάσει έως τα ημιτελικά 3.10

Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά για την πορεία της Ιταλίας στο EURO 24

Προγνωστικό #1

Η Ιταλία δεν συμμετείχε στα τελικά του Μουντιάλ του 2018, κατέκτησε τον τίτλο στο Euro 2020 και έχασε ξανά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Κατάρ 2022)! Το… τρενάκι του τρόμου της «σκουάντρα ατζούρα» συνεχίζει τις τρελές διαδρομές του και ενώ εν μέσω προκριματικής διαδικασίας σημειώθηκε αλλαγή προπονητή που με τη σειρά της έφερε διαφοροποιήσεις στον σχηματισμό και έβαλε «νέο αίμα» στην εξίσωση. Μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις το κύμα των αλλαγών, θα το ψάξουμε στο επιθετικό σκέλος, με το να σκοράρει 5 ή περισσότερα γκολ.

❌ Γκολ υπέρ στον όμιλο: Over 4,52.05
Προγνωστικό #2

Βέβαια, με Ισπανία, Κροατία και Αλβανία δύσκολα θα κάνει… περίπατο, οπότε την ίδια ώρα έχει αξία το να μην πάρει πάνω από 4 βαθμούς.

✅ Βαθμοί στον όμιλο: Under 4,51.90

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Fonbet
Fonbet
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Κερδίστε… χάνοντας
Επιστροφή πριν κριθεί
Boomerang σε 0-0 και 1-1
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Couponi.svg Κουπόνι
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Winmasters Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Winmasters
Sportingbet