ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow EURO breadcrumbs arrow ΣΚΩΤΙΑ EURO 2024: ΡΟΣΤΕΡ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Σκωτία Euro 2024: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Αποδόσεις και Προγνωστικά

Δεύτερη σερί παρουσία σε Euro, μια διοργάνωση που δεν της... ταιριάζει.

Δεύτερη σερί παρουσία σε Euro, μια διοργάνωση που δεν της... ταιριάζει.

Sentragoal Team
Sentragoal Team
20 Ιουνίου 2024 - 08:00
20/06/2024 - 08:00
Sentragoal Team on facebook
Sentragoal Team on instagram
Sentragoal Team on twitter_v2
Sentragoal Team on tiktok_white
 
Sentragoal skwtia euro 2024.jpeg

Η Σκωτία κατάφερε να επιστρέψει στο διεθνές προσκήνιο με τη συμμετοχή της στα τελικά του Euro 24, καλύπτοντας κάπως την αποτυχία της να συμμετέχει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ το 2022. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι συμμετέχει σε δεύτερο σερί Euro, η προηγούμενη ήταν το 2020 και έκλεισε κάπως μια μεγάλη πληγή. Είχε να πάρει μέρος σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, πέρασε μεγάλη κρίση αν αναλογιστεί κανείς ότι μετρούσε μέχρι τότε 6 σερί συμμετοχές σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Συμμετέχει για τέταρτη φορά σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και οι δυο προηγούμενες ήταν συνεχόμενες το 1992 και το 1996, όταν ήταν σπάνιο γεγονός να απουσιάσουν οι Σκωτσέζοι από τα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Το Euro πάντως δεν της πολυ... πηγαίνει. Δεν πήρε μέρος στις δυο πρώτες διοργανώσεις, δεν κατάφερε να προκριθεί στις 6 επόμενες (από το 1968 μέχρι το 1988). Το Euro του 1996 ήταν αυτό που σημάδεψε τη Σκωτία, γιατί διοργανώθηκε στην Αγγλία, κι ήταν η ήττα της από τους Άγγλους την άφησε εκτός συνέχειας, δεν μπορούσε να αποκλειστεί με χειρότερο τρόπο. Βρήκε την Αγγλία σε τελικά Euro 14 χρόνια μετά , το 2020, ήταν επιτυχία το γεγονός ότι δεν έχασε, δεν έκανε όμως νίκη στα τρία ματς που έδωσε και δεν μπόρεσε να προκριθεί.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα εξής: 

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η Σκωτία δεν μπορούσε να κάνει καλύτερο ξεκίνημα στον όμιλο της. Έκανε 5 νίκες σε ισάριθμα ματς, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ξεκίνημα προκριματικής φάσης, και σε έναν όμιλο που συμμετείχαν επίσης η Ισπανία (η νίκη της με 2-0 τη 2η αγωνιστική ήταν η μεγάλη έκπληξη) η Νορβηγία, η Γεωργία και η Κύπρος. Έκανε μόνο μια ήττα, στην Ισπανία με 2-0, και τερμάτισε στη 2η θέση, αυτή όμως ήταν η καλύτερη προκριματική φάση που έκανε ποτέ, πήρε την πρόκριση δυο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Εντυπωσιακή και η ρέντα του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ στο σκοράρισμα, ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε 7 γκολ σε ισάριθμα ματς στον όμιλο, ισοφαρίζοντας τις επιδόσεις των Φλέτσερ (2016) και ΜακΓκίν (2020) σε προκριματική φάση. Δεν κατάφερε να κάνει ρεκόρ αφού δεν σκόραρε την τελευταία αγωνιστική στο εντυπωσιακό εντός έδρας 3-3 με τη Νορβηγία, οι επιδόσεις του πάντως μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν, όπως και η πορεία της Σκωτίας στον όμιλο που έδειξε ότι έχει επιστρέψει για τα καλά στο προσκήνιο.

Mοναδική προσφορά* για να σκοράρεις καθημερινά στις πιο δημοφιλείς λίγκες! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκωτία Euro 24 Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει η Σκωτία στο Euro. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίχτης (Ηλ.) Συμ. / Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ζ. Κλαρκ (31)

3/0

Χαρτς

Ανγ. Γκαν (28)

9/0

Νόριτς

Λ. Κέλι (28)

1/0

Μάδεργουελ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Λ. Κούπερ (32)

18/0

Λιντς

Γκ. Χάνλεϊ (32)

48/2

Νόριτς

Τζ. Χέντρι (29)

30/3

Αλ Ετιφάκ

Ρ. ΜακΚρόρι (26)

0/0

Μπρίστολ Σίτι

Σκ.ΜακΚένα (27)

33/1

Νότ. Φόρεστ

Ρ. Πόρτιους (25)

10/1

Γουότφορντ

Α. Ράλστον (25)

8/1

Σέλτικ

Α. Ρόμπερτσον (30)

69/3

Λίβερπουλ

Γκ. Τέιλορ (26)

13/0

Σέλτικ

Κ. Τίρνι (26)

43/1

Άρσεναλ

ΜΕΣΟΙ

Στ. Άρμστρομγκ (32)

50/5

Σαουθάμπτον

Ρ. Κρίστι (29)

47/5

Μπόρνμουθ

Μπ. Γκίλμουρ (22)

25/1

Μπράιτον

Τζ. ΜακΓκίν (29)

64/18

Άστον Βίλα

Κ. ΜακΓκρέγκορ (30)

58/3

Σέλτικ

Κ. ΜακΛίν (32)

36/2

Νόριτς

Σκ. ΜακΤόμινεϊ (27)

49/8

Μάν. Γιουνάιτεντ

Ρ. Τζακ (32)

18/0

Ρέιντζερς

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Τ. Άνταμς (27)

29/5

Σαουθάμπτον

Τζ. Φόρεστ (32)

38/5

Σέλτικ

Λ. Σάνκλαντ (28)

9/2

Χαρτς

Τ. Κόνγουεϊ (21)

1/0

Μπρίστολ Σίτι

Λ. Μόργκαν (27)

2/0

Νέα Υόρκη Ρεντ Μπουλς

Ο προπονητής

Ο Στιβ Κλαρκ γεννήθηκε στο Άιρσιρ το 1963, έκανε αξιόλογη καριέρα ως δεξιός μπακ στις Σεντ Μίρεν και Τσέλσι κι έπαιξε 6 φορές στην εθνική Σκωτίας. Ως τεχνικός έπρεπε να επιστρέψει στο Άιρσιρ και να αναλάβει την ομάδα που υποστήριζε από παιδί για να αποδείξει στους πεισματάρηδες συμπατριώτες του την αξία του. Όταν πήγε τον Οκτώβριο του 2017 στην Κιλμάρνοκ η ομάδα ήταν τελευταία. Στο τέλος της σεζόν ήταν 5η, και την επόμενη χρονιά τερμάτισε 3η και βγήκε στην Ευρώπη.

Και τις δυο αυτές σεζόν ο Κλαρκ αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς από τους δημοσιογράφους και το 2019 ανέλαβε την εθνική. Την έστειλε στο Εuro του 2020, ήταν η πρώτη συμμετοχή της Σκωτίας στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης μετά το 1998 (Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία), και χάρη σε αυτόν βρίσκεται και στο φετινό Euro. Σε 53 ματς στον πάγκο της έχει ποσοστό νικών 45% (24-12-17).

Το Αστέρι της ομάδας

Η Σκωτία έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στα δύσκολα. Αν είναι να επιλέξουμε όμως κάποιον ως τον πλέον κομβικό παίκτη, τον σταρ της ομάδας, θα στραφούμε στον Τζον ΜακΓκίν της Άστον Βίλα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σεντ Μίρεν έκανε το όνομα του στη Χιμπέρνιαν και ενώ όλα έδειχναν ότι θα καταλήξει στη Σέλτικ, όντας δηλωμένος οπαδός της, εμφανίστηκε όμως ξαφνικά η Βίλα και τον έκανε δικό της.

Μέσος με έφεση στο γκολ (μετρά 18 σε 64 ματς στην εθνική), τα περισσότερα από αυτά κρίσιμα και εντυπωσιακά. Έχει παράξενο τρόπο τρεξίματος και ιδιαίτερο τρόπο να προστατεύει την μπάλα χάρη στα μεγάλα του… οπίσθια. Ο τρόπος παιχνιδιού του θυμίζει Νταλγκλίς, πολλοί τον συγκρίνουν με τον «Βασιλιά Κένι» δείχνει παρόμοια ευστροφία στον τρόπο που εκτελεί, πασάρει και κινείται με την μπάλα. Από την απόδοση του εξαρτώνται τα περισσότερα ματς της Βίλα και φυσικά αυτά της εθνικής Σκωτίας.

Πιθανή 11άδα & Στρατηγική

Η συμπαγής άμυνα και το ενισχυμένο κέντρο είναι τα χαρακτηριστικά του προπονητή, Στιβ Κλαρκ,  αυτά τον έφεραν στον πάγκο της εθνικής και τα αποτελέσματα έχουν δικαιώσει αυτή την επιλογή. Συνήθως παίζει με έναν καθαρόαιμο επιθετικό, παίρνει όμως γκολ από τα χαφ (τρανό παράδειγμα οι επιδόσεις του ΜακΤόμινεϊ στο σκοράρισμα, δυσανάλογες με αυτές που έχει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Ο ΜακΓκίν είναι κομβικός, ο μεσοεπιθετικός της Άστον Βίλα βρίσκει συχνά δίχτυα και δείχνει αναντικατάστατος, η απόδοση του είναι βαρόμετρο για την εθνική.

Θέση στην ενδεκάδα έχουν επίσης «κλειδώσει» ο αρχηγός Ρόμπερτσον και οι Τίρνι και ΜακΓκρέγκορ, με τον Γκαν να αναμένεται να είναι ο βασικός γκολκίπερ. Ο Ράλστον παίρνει τη θέση του δεξιού μπακ, το γεγονός ότι έχει μάθει να κρατά την μπάλα στη Σέλτικ αρέσει στον Κλαρκ, κάτι που έχει τονίσει άλλωστε. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει παίξει 4-4-1, 5-4-1, 4-2-3-1 και 3-4-2-1, το τελευταίο είναι μάλλον αυτό που θα χρησιμοποιήσει στην πρεμιέρα το δοκίμασε με τη Φινλανδία στο τελευταίο φιλικό.

(3-4-2-1): Γκαν – Χέντρι, Χάνλεϊ, Τίρνι – Ράλστον, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον – Κρίστι, ΜακΓκίν - Σάνκλαντ

Σας παραθέτουμε τους παίχτες που αναλαμβάνουν τις στατικές φάσεις, το φαβορί για πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και τον πιο… καρτάκια.

Εκτελέσεις Πέναλτι ΜακΓκίν
Εκτελέσεις Φάουλ ΜακΤόμινεϊ
Σκόρερ ΜακΓκίν
Κάρτες Χέντρι

Euro 24 Σκωτία Όμιλος

Ο 1ος όμιλος δεν είναι και ο καλύτερος που μπορούσε να της τύχει αφού περιλαμβάνει τη διοργανώτρια Γερμανία και τις Ουγγαρία, Ελβετία. Δεν φαντάζει όμως και απίθανο να προκριθεί, αρκεί να επαναλάβει τις επιδόσεις που είχε στην προκριματική φάση. Ρεαλιστικά η πρόκριση ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων είναι στις δυνατότητες της. Είχε αντιμετωπίσει τη Γερμανία στο Euro του 1992, είχε χάσει 2-0, τώρα θα τη συναντήσει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Στα γήπεδα της Γερμανίας (σ.σ. Δυτική Γερμανία τότε) πάντως οι Σκωτσέζοι είχαν την καλύτερη παρουσία τους σε τελική φάση, είχαν αποκλειστεί αήττητοι στο Μουντιάλ του 1974.

  1. Γερμανία
  2. Ουγγαρία
  3. Σκωτία
  4. Ελβετία

Πρόγραμμα Euro 24 Σκωτία

Έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στην προκριματική φάση, θα χρειαστεί κάτι ανάλογο αφού παίζει με την οικοδέσποινα Γερμανία στην πρεμιέρα. Δύσκολα θα πάρει αποτέλεσμα, αν τα καταφέρει κάνει ένα σημαντικό βήμα, το πιθανότερο πάντως είναι να παλέψει με την Ουγγαρία για την 3η θέση, την αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική.

Αγώνας Σκορ Γήπεδο & Πόλη
Γερμανία - Σκωτία 5-1 «Fussball Arena», Μόναχο
Σκωτία - Ελβετία 1-1 «Cologne Stadium», Κολωνία
Σκωτία - Ουγγαρία  23/6, 22:00 «Stuttgart Arena», Στουτγάρδη

 

Mοναδική προσφορά* για να σκοράρεις καθημερινά στις πιο δημοφιλείς λίγκες! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκωτία Euro 24 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις που μπορεί να έχει η Σκωτία στη φάση των νοκ-άουτ με δεδομένο πάντα ότι θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Θέση Διασταυρώνεται με...
2ο του Γ’ Ομίλου
2ο του Β’ Ομίλου
1ο ενός εκ των ομίλων Β’, Ε’, ΣΤ’

*Στη νοκ άουτ φάση των «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Στατιστικά
  • Δεν έχει περάσει ποτέ τη φάση των ομίλων σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (Euro και Μουντιάλ)

  • 2 νίκες σε 9 ματς σε τελικά Euro (2-2-5)

Euro 24 Σκωτία Αποδόσεις

Δεν είναι φυσικά από τα φαβορί, κάθε άλλο, είναι 16η -βάσει απόδοσης κατάκτησης του τροπαίου- σε 24 ομάδες. Αν το σηκώσει θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη έκπληξη μετά την Ελλάδα και τη Δανία. Να προκριθεί πάντως για πρώτη φορά στην ιστορία της από τη φάση των ομίλων είναι εφικτό και το δείχνει και η απόδοση που συνοδεύει αυτό το -για τους Σκωτσέζους- κατόρθωμα.

Αγορά Απόδοση
Νικητής Διοργάνωσης 500.00
Να φτάσει στον τελικό 150.00
Να φτάσει έως τα ημιτελικά 50.00
Να φτάσει ως τα προημιτελικά 20.00
Να προκριθεί από τον Όμιλο 4.00

Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά για την πορεία της Σκωτίας στο EURO 24

Προγνωστικό #1

H συμμετοχή σε δεύτερο σερί Euro είναι επιτυχία για την Σκωτία, το μεγάλο ζητούμενο είναι να περάσει τη φάση των ομίλων, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στην ιστορία της σε μεγάλη διοργάνωση (Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο). Εκτιμώντας ότι αυτή τη φορά θα… σπάσει το ρόδι, μια καλή επιλογή είναι η πρόκριση της στη φάση των «16».

Να φτάσει στους «16»: ΝΑΙ1.90
Προγνωστικό #2

Για να το πετύχει οφείλει φυσικά να σκοράρει, το Over 2,5 γκολ είναι στις δυνατότητες της και συναντάται σε απόδοση 1.75. H άμυνα είναι το ζητούμενο, τα φιλικά δεν είναι κριτήριο, ο Κλαρκ δεν δίνει χώρους. Στα τρία ματς στον όμιλο το Under 4,5 γκολ κατά αξίζει και με το παραπάνω.

Γκολ κατά στον όμιλο: Under 4,52.10

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Fonbet
Fonbet
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Κερδίστε… χάνοντας
Επιστροφή πριν κριθεί
Boomerang σε 0-0 και 1-1
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Couponi.svg Κουπόνι
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Winmasters Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Winmasters
Sportingbet