COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
home icon breadcrumbs arrow ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΙΔΗΣΕΙΣ breadcrumbs arrow ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΑΤΗΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ «ΛΕΒΑ»

Μουντιάλ 2022 Γ' Όμιλος: Η Πολωνία πάτησε κορυφή με υπογραφή «Λέβα»

Η Πολωνία επικράτησε με 2-0 της μαχητικής Σαουδικής Αραβίας (είχε σωρεία ευκαιριών και χαμένο πέναλτι) με γκολ των Ζιελίνσκι (39') και Λεβαντόβσκι (82'), ανεβαίνοντας στην κορυφή του Γ' ομίλου. Ιστορική στιγμή για τον «Λέβα» που πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Πολωνία επικράτησε με 2-0 της μαχητικής Σαουδικής Αραβίας (είχε σωρεία ευκαιριών και χαμένο πέναλτι) με γκολ των Ζιελίνσκι (39') και Λεβαντόβσκι (82'), ανεβαίνοντας στην κορυφή του Γ' ομίλου. Ιστορική στιγμή για τον «Λέβα» που πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Sentragoal Team
Sentragoal Team
26 Νοεμβρίου 2022 - 17:16
26/11/2022 - 17:16
Sentragoal Team on facebook
Sentragoal Team on instagram
Sentragoal Team on twitter_v2
Sentragoal Team on tiktok_white
 
lewa.png

Σε ένα παιχνίδι με έντονο ρυθμό που δεν αφήνει ικανοποιημένους με το αποτέλεσμα τους Σαουδάραβες, οι οποίοι είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι, χάρη στις μοναδικές επεμβάσεις του Σέζνι και την κλάση του Λεβαντόβσκι, η Πολωνία επικράτησε με 2-0 και σκαρφάλωσε προσωρινά στην κορυφή του ομίλου.

Μάλιστα, ο Πολωνός στράικερ σημείωσε το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ της εθνικής του ομάδας με 77 τέρματα!

Ο αγώνας:

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα της Σαουδική Αραβίας στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ελέγχοντας τον ρυθμό και κυκλοφορώντας την μπάλα. Μάλιστα, στο 13' οι Σαουδάραβες σημείωσαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, με φοβερό πλασέ του Κανό, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Σέζνι.

Με τη συμπλήρωση των 20 λεπτών, οι Πολωνοί έβγαζαν έντονη νευρικότητα στο παιχνίδι τους -είναι χαρακτηριστικές οι 4 κάρτες- δίχως να μπορούν να ακολουθήσουν το υψηλό τέμπο και τα τρεξίματα των Σαουδαράβων.

Στο 26΄ωστόσο σε μια επίθεση η Πολωνία κέρδισε κόρνερ, από το οποίο και προέκυψε η πρώτη μεγάλη στιγμή της με καρφωτή κεφαλιά του Μπιέλικ, που απομάκρυνε σωτήρια ο Αλ Σαχρί. Όσο ο χρόνος πλησίαζε προς το ημίωρο, η ομάδα του Λεβαντόβσκι δυσκολευόταν να απειλήσει τους Σαουδάραβες, ωστόσο στο 39' σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, αρχικά ο «Λέβα» δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο τετ-α-τετ και σε δεύτερο χρόνο, γύρισε την μπάλα στον Ζιελίνσκι, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Στο 44' τα δεδομένα θα μπορούσαν να ανατραπούν, καθώς μετά από χρήση VAR, καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των Σαουδαράβων, για πάτημα από πίσω του Μπιέλικ. Ο Σέζνι βέβαια σε μια ακόμη «παράσταση», «έβγαλε» αρχικά την εκτέλεση του Αλ Νταουσαρί και στη συνέχεια το ριμπάουντ σουτ του Αλ Μπουραίκ! Με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημίχρονου, η Πολωνία χωρίς να θέλξει πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0. 

Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, η Σαουδική Αραβία κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, με δύο καλές στιγμές στο 55' με τετ-α-τετ του Νταουσάρι και στο 60' με σουτ του Αλ Μπουραίκ. Η απάντηση της Πολωνίας βέβαια ήρθε στο 63΄με δοκάρι σε κεφαλιά ψαράκι του Μίλικ, που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λεβαντόβσκι «άγγιξε» το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ, τσιμπώντας την μπάλα από τον αντίπαλο γκολκίπερ, στέλνοντας την ωστόσο στο αριστερό δοκάρι.

Περνώντας στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, οι Σαουδάραβες πίεζαν για το γκολ της ισοφάρισης με την Πολωνία να αμύνεται. Χαρακτηριστική φάση στο 78' με σουτ του Αλ Μαλκί που πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σέζνι.

Στο 82' ωστόσο ο «τιμωρός» Λεβαντόβσκι εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του Αλ Μαλκί λίγο έξω από την περιοχή, τσίμπησε την μπάλα και νίκησε τον γκολκίπερ των Σαουδαράβων για το 2-0! Η πολιορκία της Πολωνίας συνεχίστηκε με μια ακόμη τεράστια φάση στο 90' με πρωταγωνιστή ξανά τον «Λέβα», με τον γκολκίπερ της Σαουδικής Αραβίας βέβαια να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Το σύνολο του Ρενάρ δεν το έβαλε ωστόσο κάτω, συνεχίζοντας να πιέζει μέχρι και τα τελευταία λεπτά, έχοντας μια μεγάλη ευκαιρία στο 90+6' με τον Κανό, ωστόσο το σφύριγμα της λήξης βρήκε θριαμβευτές τους Πολωνούς. 

Οι συνθέσεις:

ΠΟΛΩΝΙΑ (4-5-1): Σέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιο, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Φρανκόβσκι, Μπιέλικ, Ζιελίνσκι (63' Καμίνσκι), Μίλικ (71' Πιόντεκ), Λεβαντόβσκι.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (4-3-3): Αλοβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπουραΐκ (65' Αλ Γκανάμ), Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Μάλκι, Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Ναχέι (46' Αλ Αμπίντ), Αλ Σεχρί.

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Pamestoixima.gr
Pamestoixima.gr
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Στο Παρά 1
Boost Νίκης
Live Streaming*
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
info_pred
Ακολουθήστε μας στο google news και δείτε τις τελευταίες ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Flame.svg Στοίχημα
Stats.svg Προγνωστικά
Couponi.svg Κουπόνι
Stars-a-lot.svg Στοιχηματικές
Stoiximan Pamestoixima.gr Novibet Bwin Betsson Fonbet Bet365 Netbet Betshop Sportingbet
Αποδόσεις
Υψηλότερη απόδοση
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet